Udviklingen af Sønderborg Lufthavn på programmet mandag

23. november 2018 Politik

På mandag bliver fundamentet for udviklingen i Sønderborg diskuteret når Sønderjyllands erhvervsliv samles i Sønderborg Lufthavn og sætter infrastruktur på dagsorden. Sønderborg Lufthavn byder indenfor for at samle alle gode kræfter i regionen i en fælles indsats.

“God infrastruktur er grundlaget for vækst og udvikling. Gode veje og offentlige transportmidler er borgernes muligheder for at komme rundt i landet. Hvis man kobler det til en lufthavn, så er resten af verden lige pludselig kommet endnu tættere på Sønderjylland” , siger formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.

Sønderborg Lufthavn har taget initiativ til mødet i samarbejde med Københavns Lufthavn, CPH. Københavns Lufthavn har sat gang i et større arbejde for at fremme investeringer i infrastruktur – der både gavner luftfarten i Danmark og lokalområderne rundt om Danmarks lufthavne.

Det er der ifølge kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn, Peter Goll en sxpeciel grund til:

“Lufthavnene i Danmark er helt centrale, hvis man ønsker at binde Danmark bedre sammen. Både erhvervslivet, turisterne og den enkelte dansker får enorm stor gavn af, at man kan komme til og fra de forskellige regioner i Danmark og det sikrer også en sammenhængskraft i hele landet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den baggrund har CPH taget initiativ til at udarbejde et samlet investeringskatalog for infrastrukturprojekter i forbindelse med de danske lufthavne. Tilgængeligheden til lufthavnene er i et særligt fokus, hvilket også er et stort ønske i Sønderborg Lufthavn:

“Vores passagerers rejse starter og slutter ved havelågen. Derfor kræver det, at man også kan komme trygt og hurtigt til og fra lufthavnen. I forbindelse med de udvidelsesplaner og investeringer som Sønderborg lufthavn står over for de næste år, er der er behov for et fornyet syn på infrastrukturen omkring lufthavnen, da tilgængelighed er af afgørende betydning for passagerne”, siger formanden for erhvervsudvalget Gerhard Bertelsen

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvilken infrastruktur Sønderjylland har brug for i fremtiden, og hvilken infrastruktur der understøtter lufthavnen, er det helt store spørgsmål til mødet, som erhvervslivet gerne skal komme med svar på.

Ønskerne vil blive afleveret til regeringen på vegne af Danmarks Lufthavne i foråret 2019, som resultat af Københavns Lufthavns initiativ.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk