Udviklingshæmmede flytter ind på Kær Bygade

24. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Den 1. oktober åbner et nyt botilbud på Kær Bygadeby3. Det bliver bosted for ni svært udviklingshæmmede borgere med helt særlige behov. De får her tidssvarende rammer og mulighed for at engagere sig i aktiviteter, der skal danne rammen om det gode liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

De udviklingshæmmede borgere på det nye botilbud har ofte flere diagnoser, der gør, at de ikke kan rummes i eksisterende botilbud. Der bliver 25 ansatte og døgnbemanding med en vågen og en sovende nattevagt. De fleste borgere kommer fra andre bosteder i kommunen.

  • Med det nye målrettede botilbud kan vi nu tilbyde optimale rammer til de svært udviklingshæmmede borgere. På Ny Kærlykke kan vi skabe et sted med en stor faglig viden om denne gruppe borgere, siger Niels Ole Bennedsen, formand for socialudvalget.

Indtil videre hedder bostedet ”Ny Kærlykke”, men det ændrer i løbet af efteråret, hvor der via en konkurrence skal findes et nyt navn.

Der har i en årrække været et socialpsykiatrisk botilbud på samme adresse. Det hed Kærlykke og flyttede i sommer ind på det socialpsykatriske center – Hertughaven – i Augustenborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk