Udviklingshæmmede flytter ind på Kær Bygade

24. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Den 1. oktober åbner et nyt botilbud på Kær Bygadeby3. Det bliver bosted for ni svært udviklingshæmmede borgere med helt særlige behov. De får her tidssvarende rammer og mulighed for at engagere sig i aktiviteter, der skal danne rammen om det gode liv.

Artiklen fortsætter under annoncen

De udviklingshæmmede borgere på det nye botilbud har ofte flere diagnoser, der gør, at de ikke kan rummes i eksisterende botilbud. Der bliver 25 ansatte og døgnbemanding med en vågen og en sovende nattevagt. De fleste borgere kommer fra andre bosteder i kommunen.

  • Med det nye målrettede botilbud kan vi nu tilbyde optimale rammer til de svært udviklingshæmmede borgere. På Ny Kærlykke kan vi skabe et sted med en stor faglig viden om denne gruppe borgere, siger Niels Ole Bennedsen, formand for socialudvalget.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil videre hedder bostedet ”Ny Kærlykke”, men det ændrer i løbet af efteråret, hvor der via en konkurrence skal findes et nyt navn.

Der har i en årrække været et socialpsykiatrisk botilbud på samme adresse. Det hed Kærlykke og flyttede i sommer ind på det socialpsykatriske center – Hertughaven – i Augustenborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...