Ulighed: Kvinder lever længere og sundere end mænd

27. august 2014 Uncategorized

Danske mænd lever tre til fem år kortere end danske kvinder. Hver gang der dør 100 kvinder af kræft, dør der 140 mænd. Når der dør 100 kvinder af hjertekarsygdomme, dør der 150 mænd, og når der dør 100 kvinder af lungesygdomme, dør 134 mænd. Mænd begår selvmord tre gange så hyppigt som kvinder, og mænd registreres og behandles kun halvt så ofte for depression som kvinder.

Ensomhed forkorter livet.

Ensomhed forkorter livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Listen over uligheden i sundheden mellem kvinder og mænd er lang, og det er på den baggrund, at regionsrådet i Region Syddanmark igår har indgået en samarbejdsaftale med Forum for Mænds Sundhed.

Formålet med samarbejdet er at forbedre mænds sundhed og at understøtte initiativer og

Adskillige af os er på nippet til at æde os ihjel.

Adskillige af os er på nippet til at æde os ihjel.

Artiklen fortsætter under annoncen

forskning, der sætter fokus på, hvordan sundheden kan forbedres, for eksempel ved at få mænd til at gå mere til læge:

– Mænd går sent til læge ved symptomer og sygdom, og det er med til at fastholde uligheden i den fysiske og mentale sundhed, når vi sammenligner med kvinder. Derfor er det oplagt, at vi i samarbejde med Mænds Forum for Sundhed får arbejdet med, hvordan sundhedsvæsnet kan blive bedre til at pejle og at tage hånd om disse mænd, siger Pierre Topaz, der er formand for regionens Ligestillingsudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indholdet i samarbejdet aftales løbende, og Ligestillingsudvalget drøfter i løbet af efteråret initiativer, der kan samarbejdes om.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...