Ulkebøl Salonorkester bød på let underholdning

13. februar 2016 Kultur

Lørdag eftermiddag var der underholdning for den ældre del af sønderborgenserne. Det var nemlig Ulkebøl Salonorkester, som spillede en lang række numre fra de gode gamle dage.

En lille time inden musikerne skulle på scenen i Sønderborghus, satte gæsterne sig til bords og fik en sildemad fra Det Ny Spisested, så tonerne ikke skulle nydes på tomme maver. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” rel=”attachment wp-att-61731″>IMG_8631

Salonmusikken består bl.a. af bearbejdning af iørefaldende småstykker af kendte komponister og poetiske instrumentalnumre, der søger at fortælle en historie eller skabe en særlig stemning.

Genren spænder over både værker, der kan tåle opførelse i en koncertsal, i en café eller en hotelfoyer. Det er også betegnende, at genren både rummer værker, der stiller krav til stor virtuositet hos udøveren, og numre, som kan fremføres af amatører.

For mange år siden blev der hver eftermiddag spillet salonmusik i radioen, så lytterne kunne slappe lidt af og alligevel høre flot musik. Salonmusik kræver ikke samme koncentration af tilhørerne, som klassiske koncerter gør. Derfor bruges salonmusik også som såkaldt baggrundsmusik.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk