Ungdommens Røde Kors vil finde smart tøj til unge og sælge det i Damgade

4. juli 2021 Sønderborg

Søndag var første arbejdsdag – i Røde Kors’ butik i Damgade – for en gruppe af de frivillige fra Ungdommes Røde Kors, som vil finde smart genbrugstøj, som unge mennesker gerne vil gå i.

“Vi mener, at vi har alderen til at vide, hvad unge kigger efter”, siger ungdomsformand Yen Nguyen, som allerede har fået succes med Ungdommens Røde Kors’ madklub, hvor der er tilmeldt så mange børn, at der er brug for flere frivillige.

Hun tror også, at ideen med at finde smart genbrugstøj til unge og sælge det i genbrugsbutikken i Damgade, vil trække flere unge kunder indenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fire frivillige mødte op på Damgade, hvor Yen Nguyen var klar til at tage imod.

Camilla fra Dybbøl er med i bestyrelsen i Ungdommens Røde Kors’ lokalafdeling og hun er mødt op hos Røde Kors for at hjælpe med at løbe aktiviteten i gang.

Hadil er vild med tøj og mode og hun har meldt sig, fordi hun er sikker på, at hun kan se, hvordan genbrugstøj til unge kan piftes op og blive super smart.

“Mit håb for fremtiden er at blive modedesigner”, siger hun.

Simon har meldt sig til at finde genbrugstøj til unge, fordi han vil have noget at lave i fritiden og i forvejen er han med i madklubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kom med i Ungdommens Røde Kors, fordi jeg søgte efter et frivilligjob”, siger Simon.

Hos Røde Kors i Damgade kommer der mere end et tons tøj ind hver eneste uge – og frivillige sorterer alt det, som de kan nå. Det tøj, som de ikke når at sortere – eller kasserer – det sendes til en sorteringscentral i Horsens.

Hvis du også har lyst til at blive en del af Ungdommens Røde Kors, skal du sende en mail til Yen Nguyen på soenderborg@urkmail.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...