Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

Tre af Ventilens frivillige. Foto: Ole Kæhler
Tre af Ventilens frivillige. Foto: Ole Kæhler
28. februar 2024 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet.

“Når der er ensomme unge, der hører om os, så går der typisk et halvt år, inden de kommer, fordi det er en svær erkendelse, at skulle sige, at man er ensom”, siger Ida Marie Sønder Christensen til SønderborgNYT. Hun brændte for at gøre noget for de unge og samtidig høste nogle erfaringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er jo en fed mulighed, jeg kan få lov til at hjælpe her”, siger hunog tilføjer, at hun er vendt tilbage til Sønderborg efter nogle år i Esbjerg.

“Jeg skulle også selv finde et nyt netværk”.

De kvinder forklarer, at det ikke er alle unge, de kan hjælpe.

“Hvis vi ikke kan hjælpe, så er vi gode til at guide videre til andre foreninger”, siger de og fortæller så, at hver tirsdag klokken 17 til 19 er de på Mejeriet.

“Så kommer de unge bare. Man skal ikke tilmelde sig eller noget andet – og den første halve time reserveret til nye”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nogle gang er der enighed om, at der skal spilles padeltennis eller måske bowles – og så vil gerne have, at deltagerne tilmelder sig”, siger Trine Andersen Biel, som har været frivillig i Ventilen gennem tre år.

“Dengang jeg flyttede hertil, manglede jeg et socialt netværk og det giver mig rigtigt meget at være med her. Forresten har vi det også rigtigt hyggeligt”, siger hun.

Den sidste af de tre frivillige er Natasha Niviaq-Larsen, der er også er en af dem, som rejste væk og kom hjem igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg så et opslag om Ventielen på Facebook og tænkte på, at det ville jeg kigge nærmere på en dag. Men der gik kun kort tid og så var jeg med som frivillig og det er bare lige noget for mig at hjælpe andre. Det synes jeg er værd at bruge fritid på – og jeg ville da have ønsket, at jeg havde fået samme hjælp, dengang jeg selv oplevede ensomheden”.

I alt er der fem frivillige i Ventilen og små syv brugere.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...