Unge fra fire nordiske lande skal gøre nordiske byer mere attraktive

14. februar 2019 Kultur

Fire nordiske byer holder i denne uge møde i Sønderborg.

Byerne: Narvik, Höfn, Ystad og Sønderborg er alle partnere i Nordisk Ministerråds projekt: Attractive Nordic Towns, hvor 18 nordiske byer samarbejder om, at de nordiske provinsbyer gøres mere attraktive for borgere og besøgende i alle aldre.

Narvik og Sønderborg har som en del af projektet valgt at sætte særlig fokus på de unge borgere, hvordan knytter vi de unge tættere på byplanlægning og – udvikling og hvordan udnytter vi de unges evne til at tænke nyt forretningsmæssigt til at skabe nye grønne virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor deltager også unge fra Sønderborg og Narviks Ungdomsråd i ugens diskussioner, oplyser ProjectZero til SønderborgNYT.

Unge-indsatsen får særlig turbo primo august, hvor Sønderborg er vært for et YouthSummit2019.

Flere end 100 unge deltagere fra 18 nordiske byer vil på dette summit diskutere, hvor den unge tænkning kan omsættes til handlinger indenfor blandt andet klima, byudvikling og entrepreneurship på tværs af de nordiske byer og dermed tilføre provinsbyerne nye vækstvitaminer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg har de 19 deltagere holdt møder på Alsion, men også haft tid til at besøge Multikulturhuset, høre om Gehry-havnen samt Alsion-bygningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. marts 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere overvismand tegner et billede af SVM-regerings politi

27. marts 2023 Politik

Mandag den 3. april kommer tidligere formand for det økonomiske råd, professor Christen Sørensen, til MultiKulturhuset i Sønderborg. Den tidligere overvismand vil på et møde, som finder sted i tidsrummet 16:00-18:00, tegne et billede af SVM-regeringens politik – set i lyset af den styrke, de udfordringer og de problemer den danske økonomi står overfor i […]

Læs mere...