Unge fra fire nordiske lande skal gøre nordiske byer mere attraktive

14. februar 2019 Kultur

Fire nordiske byer holder i denne uge møde i Sønderborg.

Byerne: Narvik, Höfn, Ystad og Sønderborg er alle partnere i Nordisk Ministerråds projekt: Attractive Nordic Towns, hvor 18 nordiske byer samarbejder om, at de nordiske provinsbyer gøres mere attraktive for borgere og besøgende i alle aldre.

Narvik og Sønderborg har som en del af projektet valgt at sætte særlig fokus på de unge borgere, hvordan knytter vi de unge tættere på byplanlægning og – udvikling og hvordan udnytter vi de unges evne til at tænke nyt forretningsmæssigt til at skabe nye grønne virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor deltager også unge fra Sønderborg og Narviks Ungdomsråd i ugens diskussioner, oplyser ProjectZero til SønderborgNYT.

Unge-indsatsen får særlig turbo primo august, hvor Sønderborg er vært for et YouthSummit2019.

Flere end 100 unge deltagere fra 18 nordiske byer vil på dette summit diskutere, hvor den unge tænkning kan omsættes til handlinger indenfor blandt andet klima, byudvikling og entrepreneurship på tværs af de nordiske byer og dermed tilføre provinsbyerne nye vækstvitaminer.

I Sønderborg har de 19 deltagere holdt møder på Alsion, men også haft tid til at besøge Multikulturhuset, høre om Gehry-havnen samt Alsion-bygningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk