Unge fra hele landet samles til Silbas generalforsamling i Alsion

17. februar 2020 Politik

Lørdag den 22. februar kommer unge fra hele Danmark til Sønderborg, for at deltage i Silbas årlige nationale generalforsamling.

Silba er en international organisation, hvis hovedværdier er at støtte dialog og demokrati i lande, hvor dette ikke altid er en selvfølge. Flere gange om året tager Silba-medlemmer afsted på valgobservationsmissioner. Som observatør bliver man introduceret til den lokale kultur, landets politiske situation og udfører observation af de lokale valg. Siden 2013 har Silba gennemført 47 valgobservationer i 15 forskellige lande. De kommende måneder kan Silbas medlemmer se frem til valgobservationsmissioner i Nordmakedonien, Serbien og Polen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Silba har flest rødder i Danmark, men arbejder i dag med unge rundt omkring i hele Europa. I Moldova og Bosnien samarbejder Silba med lokale partnere og her er der fokus på at lære unge i gymnasier om demokratiske processer, borgerrettigheder og brobygning på tværs af etniciteter.

Silba afholder for første gang national generalforsamling i Sønderborg, lørdag den 22. februar, kl. 10:00 i Alsion.

Som grænseregion omfavner Sønderborg det internationale miljø og byder mangfoldighed velkommen. Disse egenskaber afspejles i organisationens værdier og skal på lørdag være med til at skabe rammerne når Silbas nye nationale hovedbestyrelse skal vælges på demokratisk vis.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mere info om Silba og den nationale generalforsamling kan man klikke HER på LINKET eller følge den lokale afdeling i Sønderborg på Facebooksiden: Silba Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...