Unge spiller med Sønderborgs fremtid

11. marts 2015 Samfund

Unge i Sønderborg spiller torsdag brætspil om Sønderborg Kommunes bæredygtige fremtid som led i arbejdet med kommunens planstrategi.

Beslutninger som træffes af politikerne i dag, er afgørende for, hvordan borgernes liv bliver – også langt ud i fremtiden.

Derfor har Sønderborg Kommune inviteret unge med i en workshop, der foregår på Alsion torsdag kl. 16-19 som et led i arbejdet med kommunens planstrategi 2015, der skal vedtages af byrådet i efteråret, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planstrategien skal spille sammen med en ny bæredygtighedspolitik, der handler om både miljømæssig, økonomisk, social og kulturel bæredygtighed, Her tager kommunen afsæt i det landsdækkende projekt DK2050, som Sønderborg har deltaget i sammen med ni andre kommuner og tre regioner.

I foråret 2014 deltog unge i en DK2050-workshop i Sønderborg . Foto: Kim Toft Jørgensen

DK2050-projektet handler om, hvordan Danmark kan tackle de udfordringer det giver at skulle igennem en grøn omstilling i de næste årtier, og med udgangspunkt i dette er der formet fire fremtidsscenarier, som gør det tydeligt, at den politiske styring er afgørende for udviklingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brætspil om Sønderborg

Fremtidsbillederne fra DK2050 er kombineret med Sønderborg byråds visioner og med temaerne i planstrategien til et brætspil, som de unge deltagere skal spille i workshoppen sammen med politikere og medarbejdere fra kommunens planafdeling.

Konsulentfirmaet 12Byer, der er eksperter i byudvikling og inddragelse af unge, har udviklet brætspillet i samarbejde med Sønderborg Kommune og med Dansk Arkitektur Center.

15 unge deltager i workshoppen og et par af disse skal være med til at præsentere resultaterne af workshoppen for byrådet ved et byrådsseminar om planstrategien den 26. marts.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunens borgerrådgiver er klar til at hjælpe

22. juni 2021 Samfund

Den nye borgerrådgiver i Sønderborg Kommune, Maria Eline Bonefeld, er klar til at tage imod henvendelser fra borgere. Hun træffes på sit kontor på Rådhuset. Kontakt hende på mail eller telefon for en aftale. Borgerrådgiverens opgave er blandt andet at hjælpe borgere og virksomheder med at forstå afgørelser fra kommunen, finde vej i den kommunale […]

Læs mere...