Universe: Bittens Have har fået en flot pris

22. juni 2017 Kultur

Bittens Have vandt ved Haveselskabets store haveshow Cph Garden 2017 foran fire andre nominerede: Haveselskabets Havefestival, Gram Slot Hus- og Havemesse, Gisselfeld Kloster, slotsparken og Geografisk Have.

“Bittens Have er et frodigt univers af blomster, træer, krydderurter og bær, der bringer én 100 år tilbage i tiden, hvor man anlagde prydhaver ganske anderledes end i dag”, siger chefgartner i Universe, Gert Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bittens Have var Universes 100 års fødselsdagsgave til Bitten Clausen og hun har selv været med til at designe haven, som hun nu syntes, at haver skal se ud.

Ideen er at haven – ligesom en have for 100 år – er en blanding af en nytte- og prydhave. I år præsenterede Universe en udvidelse af Bittens Have med en kinesiskhave.

Den kinesiske have, er inspireret af afdøde Bitten Clausens egen have.

Under CPH garden 2017 kan de besøgende også se otte flotte udstillingshaver. En fagjury bestående af fem udvalgte dommere med stor viden om haver har valgt, hvilke af de otte fantastiske showhaver ved Cph Garden der skulle løbe af med henholdsvis guld, sølv og bronze. Vinderen af bronze blev Den blomstrende have – en have som næste år kan opleves i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sin vurdering lagde juryen bl.a. vægt på, at ‘Den blomstrende have’ er et spændende bud på en have uden græsplæne og med insektvenlige planter samt et insekthotel. En klar idé, som er nem at udføre og med en flot sammensætning af blomster.

“Vi glæder os til at flytte bronzevinderen ‘Den blomstrende have’ til Universe og præsenterer den for vores gæster når parken åbner for 2018 sæsonen”, siger Universes chefgartner.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...