Universe byder på sommer-oplevelser

15. juli 2015 Kultur

topHvor tager man hen, når man både vil have det sjovt, og samtidig lære noget om teknik. Svaret er enkelt: Man river en dag ud af kalenderen og sætter kursen mod Universe på Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNyt besluttede sig for at udsætte parken for en “familietest”.

Vi inviterede en familie på fem en tur i Universe  med SønderborgNyts fotograf på slæb. Det blev til en lang og varm dag i parken, hvor der blev bygget raketter, kørt segway samt plasket med vand. Universe er unik på det område, at man her ikke finder de vildeste karuseller, ja faktisk finder man slet ingen karuseller i Universeparken.

Tilgengæld finder man en oplevelsespark, hvor man kan blive klogere på, hvordan man via en blanding af luft og vand, kan føre en vandkamp eller blive klogere på hvordan man kan høste energi ud af bølger. Der er også mulighed for at prøve en vaskeægte gravemaskine magen til dem, som de store entreprenørfirmaer også bruger.

skydDen yngste i den fem hoveder store familie, Jacob på 8, var ret vild med alt hvad der kunne bevæges. Det være sig en pumpe eller vipperne, kan man pille ved det, så var det et hit. For de lidt større unger i familien, viste det sig overraskende nok at være selvbygger-raketterne der trak deres største interesse. Her er der mulighed for at at bygge og affyre sin egen raket.

Man får udleveret en helt almindelig 1.5 l. plastikflaske, for derefter at klippe og klistre i ren Clevin-stil, indtil man er overbevist om, at ens raket er tilstrækkelig aerodynamisk og flot pyntet op til, at den kan slå rekorden ude på Univers’ egen raketaffyrings bane.

artkIkke overraskende, vakte både turen på segwaybanen samt flyveturen over Als i den unikke 5D-biograf stor fornøjelse hos både store og små. Som et lille ekstra plus, så stråler parken i sin flotte frakke af sommerfarver, overalt hvor man skuer henad, er der gule, blå, røde grønner blomster. Det er en fryd for øjet at bevæge sig rundt i den sommerklædte park, stor ros til parkens “grønne” personale. Generelt skal der lyde en stor ros til parkens personale, alle smiler og er søde og hjælpsomme. Det eneste lille dryp af malurt i bægeret var besøget i BurgerFabrikke. Ventetiden er simpelthen for lang fra man bestiller, til man får maden. Et forsigtig bud vil være, at fra vi stillede os i kø, til vi endelig kunne sætte os og spise, gik der vel små tyve minutter. Det må i gerne stramme lidt op på kære Universe, men ellers er der absolut kun ros tilovers for parkens personale.

Konklusionen på dagens besøg i Universeparken må være, at ligegyldigt om man er 8 eller 40, så byder parken på sjove og lærerige oplevelser for hele familien.

 

galleri

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk