Universe: Kom og hør om dengang efterårsferien var kartoffelferie

6. oktober 2017 Kultur

Kartoffelferie er ikke længere, som det var i starten af 1900-tallet, hvor børnene i Danmark kun fik fri i uge 42 for at hjælpe med at samle kartofler op og det vil Universe gerne fejre ved slå dørene op til en super sjov kartoffelferie anno 2017.

Universe Science Park har købt ca.

Artiklen fortsætter under annoncen

500 kg. kartofler ind til kartoffelferien, så der er plads til masser af leg og udfordringer med den kendte rodfrugt.

Der vil være mulighed for at lege med kartofler i Kartoffelworkshoppen, hvor de kreative evner kan udfolde sig, kartoffelstafet for børn op til 12 år og ”slå” en kartoffel for alle, er bare nogen af de ting der tilbydes i hele uge 42, skriver Universe i en pressemeddelelse.

Kartoflen kan smages i parkens buffet restauranten, hvor den indgår i flere spændende retter, som blandt andet kartoffellasagne, kartoffelgratin og kartoffelbrød.

Som noget helt nyt i år har Universe Science Park også åben i hele uge 43, hvor parken tilbyder shows på tysk.

Parkens sidste åbningsdag er søndag den 29.

oktober, der traditionen tro byder på den store Dahliadag.

“Vi synes, at kartoffelferien og hvordan den er opstået, er en vigtig historie at fortælle til børn og unge og når vi kan gøre det igennem leg og udfordringer, så er vores formål nået, så jeg ser frem til en uge med masser af kartofler og glade efterårsgæster i parken”, siger Kirsten Veje, Event manager i Universe.

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. april 2021 Kultur, Sønderborg

Levende musik i vaccinationscentret i Sønderborg

21. april 2021 Kultur

Jorunn Solløs fra Sønderjyllands Symfoniorkester er i fuld gang med at arrangere en række koncerter, som skal spilles i vaccinationscentrene i Sønderborg og Aabenraa. “Den første koncert begynder i Humlehøj-Hallerne i morgen, torsdag, klokken 10 og den bliver spillet af strygere”, siger Jorunn Solløs til SønderborgNYT og hun tilføjer: “Vi tager ud i grupper på […]

Læs mere...