Universe trækker turister til Sønderborg-området

23. marts 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Universe tiltrækker hvert år en lang række turister til Sønderborg-området, og mange af disse, besøger området primært eller delvist med det formål, at aflægge et besøg i oplevelsesparken. Dermed spiller Universe Science Park en vigtig rolle i, at gøre Sønderjylland til et spændende og attraktivt turistmål. En gæsteanalyse fra 2016 har bl.a. vist, at 49 procent af parkens 93.064 gæster i 2016, er turister i området primært med det formål, at aflægge Universe et besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universe aflægger nu og fremover et samfundsregnskab, der skal synliggøre den økonomiske betydning, som attraktionen har for samfundet, ABS. Med ABS-regnskabet kan Universe via en troværdig og anerkendt opgørelsesmetode, som også anvendes af andre turistattraktioner i Danmark, bedre synliggøre Universe’ økonomiske betydning for lokalsamfundet.

De turister, som besøger lokalområdet med det formål at besøge Universe, skaber en turismeomsætning – detailvarer, serviceydelser, overnatning m.v. – i området på 29,6 mio. kr.  Dette svarer til 38 fuldtidsomregnede helårsansættelser, som skabes af denne aktivitet i tillæg til de 58 fuldtidsomregnede helårsansættelser som Universe selv har skabt i løbet af 2016.

“Universe er en almennyttig fond, som har til formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Men vi er også stolte over Universe’ betydning for den økonomiske turismeaktivitet i vores lokalsamfund”, siger Torben Kylling Petersen, administrerende direktør i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

ABS-regnskabet aflægges efter en række modeller og kriterier, som er anerkendt af foreningen Topattraktioner, og som på tilsvarende vis anvendes af andre danske turistattraktioner. Regnskabet har til formål at måle og beskrive hvilken økonomisk betydning besøgsattraktionen har for lokalområdet.

“ABS-regnskabet vil fremover blive indarbejdet i Universe’ officielle årsrapport, som en fast bestanddel af den årlige rapportering til offentligheden. Årsrapporten for 2016 udsendes ultimo maj 2017, men da resultaterne af ABS-regnskabet allerede foreligger, offentliggøres disse nu, siger Torben Kylling Petersen i en pessemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Universe Science Park kort fortalt

Universe er en science og oplevelsespark ved Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til viden. Universe har i løbet af sæsonen masser af events og spændende oplevelser for både børn og voksne. I løbet af dagen kan man se det helt fantastiske science show, møde Robotten Robert og måske bygge sin helt egen raket samt mulighed for at udforske parkens andre attraktioner, blomster og nyheder.

Se mere på www.universe.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 112, Sønderborg

Biljagt endte med en lang række sigtelser

12. maj 2021 112

SønderborgNYT fortalte tirsdag aften, at politiet havde været på jagt efter en bilist, om ikke standsede, da patruljen gav tegn til, at han skulle. Betjentene spottede bilen ved Kong Christian Den X’s Bro og gav tegn til at bilen skulle standse, men føreren trådte på speederen og kørte mod motorvejen og derfra tilbage til Sønderborg, […]

Læs mere...