Uropførelse: 1864-kompositioner i Dybbøl Kirke

8. oktober 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

I alt 16 komponister fra Danmark og Tyskland deltog i kompositionskonkurrencen, som Dybbøl Kirke afholdt i samarbejde med Bund

Dybbøl Kirkes Kammerkor under ledelse af organist Frank Laue og Buxtehude-Kammerchor under ledelse af Susanne Leona Heigold.

Dybbøl Kirkes Kammerkor under ledelse af organist Frank Laue og Buxtehude-Kammerchor under ledelse af Susanne Leona Heigold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deutscher Nordschleswiger, det tyske mindretals paraplyorganisation i Danmark, i anledning af 150-året for Dybbøl-Slaget. Juryen har udvalgt tre værker, der i særlig grad opfyldte kravet om at de beskæftiger sig med de historiske begivenheder fra 1864, og tilmed giver en perspektivering til nutid/fremtid.

Disse tre værker uropføres fredag, den 24. oktober i Dybbøl Kirke kl. 18.30. Ved den lejlighed bliver det afsløret, hvem der løber med førstepladsen og 1.600 Euro.

Udover den nykomponerede kormusik vil Dybbøl Kirkes Kammerkor under ledelse af organist Frank Laue og Buxtehude-Kammerchor under ledelse af Susanne Leona Heigold synge værker af Felix Mendelssohn-Bartholdy og Niels W. Gade. Udover korene medvirker en række instrumentalsolister: ved orglet sidder Karsten Munk, trompeterne bliver spillet af Elias Heigold, solotrompetist i Sønderjyllands symfoniorkester, og Niels Tilma. Johan Korsfeldt spiller bratsch og Jens Bauer blokfløjte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er gratis adgang til koncerten.

Komponist/værk:

Leon Tscholl (Karlsruhe), 150 Jahre Schlacht von Düppel / 150 år Slaget ved Dybbøl

Morten Nyord (Stensved), Kardæsker og lærker

Anthon Hansen (Silkeborg), Bøn om fred

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...