Uropførelse: 1864-kompositioner i Dybbøl Kirke

8. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

I alt 16 komponister fra Danmark og Tyskland deltog i kompositionskonkurrencen, som Dybbøl Kirke afholdt i samarbejde med Bund

” width=”240″ height=”160″ /> Dybbøl Kirkes Kammerkor under ledelse af organist Frank Laue og Buxtehude-Kammerchor under ledelse af Susanne Leona Heigold.

Deutscher Nordschleswiger, det tyske mindretals paraplyorganisation i Danmark, i anledning af 150-året for Dybbøl-Slaget. Juryen har udvalgt tre værker, der i særlig grad opfyldte kravet om at de beskæftiger sig med de historiske begivenheder fra 1864, og tilmed giver en perspektivering til nutid/fremtid.

Disse tre værker uropføres fredag, den 24. oktober i Dybbøl Kirke kl. 18.30. Ved den lejlighed bliver det afsløret, hvem der løber med førstepladsen og 1.600 Euro.

Udover den nykomponerede kormusik vil Dybbøl Kirkes Kammerkor under ledelse af organist Frank Laue og Buxtehude-Kammerchor under ledelse af Susanne Leona Heigold synge værker af Felix Mendelssohn-Bartholdy og Niels W. Gade. Udover korene medvirker en række instrumentalsolister: ved orglet sidder Karsten Munk, trompeterne bliver spillet af Elias Heigold, solotrompetist i Sønderjyllands symfoniorkester, og Niels Tilma. Johan Korsfeldt spiller bratsch og Jens Bauer blokfløjte.

Der er gratis adgang til koncerten.

Komponist/værk:

Leon Tscholl (Karlsruhe), 150 Jahre Schlacht von Düppel / 150 år Slaget ved Dybbøl

Morten Nyord (Stensved), Kardæsker og lærker

Anthon Hansen (Silkeborg), Bøn om fred

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk