Urpremiere på 100 år gammel opera

30. september 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Efter 100 års ventetid kan operaen ”Agnete og Havmanden” omsider få sin urpremiere. Det sker i Odense og Sønderborg og med støtte fra Region Syddanmark.musik4

Det var 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

Verdenskrig, der i 1914 satte en stopper for uropførelsen af den fynske komponist Hilda Sehesteds opera ”Agnete og Havmanden” på Det Kongelige Teater. Men nu, 100 år efter, opføres operaen omsider.

Det er Hilda Sehested Komiteen, som har taget initiativ til opførelsen i samarbejde med Den Fynske Opera.

Artiklen fortsætter under annoncen

Komiteen står for årlige sommerkoncerter med Hilda Sehesteds musik i centrum på det fynske gods Broholm, hvor komponisten er født. Og det var under forberedelsen af en af disse koncerter, de håndskrevne noder til operaen ”Agnete og Havmanden” dukkede op.

Først gang operaen opføres er den 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober i Odense Koncerthus. Den 7. oktober opføres den så i Musikhuset i Sønderborg.

Kultur og det gode liv

“Når regionen støtter opførelsen af operaen, er det fordi sådan en kulturbegivenhed føjer endnu en brik til den mangfoldighed af oplevelser, vi kan byde på i regionen”, siger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Regional Udvikling i regionen.

Hun forklarer, at kulturelle tilbud er med til at skabe opmærksomhed om regionen, og at regionen bevidst arbejder på at udvikle Syddanmark til at være rig på kultur og oplevelser og dermed et sted, som er godt at bo, arbejde og leve i.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...