Usikkert om Tour de France kommer til Sønderborg

21. juni 2016 Kultur

En delegation med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i spidsen tog mandag til Paris for at få Tour de France til Danmark. Med i delegationen var også Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen.

Her overrakte de ved en formel ceremoni Danmarks bud på tre startetaper til Tour de France til løbsdirektør Christian Prudhomme.

“Jeg synes, at det er gået godt. Vi er kommet tættere på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er sikker på, at Christian Prudhomme godt kan se fordelene ved at komme forbi Danmark. Men der er mange om buddet, så intet er afgjort”, sagde erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen til TV Syd efter præsentationen.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Udover etapen fra Vejle til Sønderborg har den danske delegation foreslået at ligge prologen i København og en etape fra Roskilde til Odense.

TV2 Sporten vurderer, at Danmarks chancer for at få Tour-starten om 3, 4 eller 5 år – på en skala fra 1 til 10 er omkring 6.

“Imod taler, at det ikke er i rytternes interesse med lange transporter mellem etaperne, at ingen af Tour-sponsorerne har gavn af at komme til Danmark og hertil kommer, at der udover ryttere og andre fra cykelholdene også skal fragtes omkring 2000 andre personer”, lød det mandag fra TV2 Sporten på TV News.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk