Vækstrådet godkendt efter meget uskøn proces

1. oktober 2014 Erhverv

På onsdagens byrådsmøde kom byrådet med sin godkendelse af Vækstrådet – og det må jo siges at være heldigt, fordi Vækstrådet allerede er indkaldt til møde torsdag. Hvem det er, der har styret processen op til at Vækstrådet skulle godkendes af byrådet, vides ikke, men det blev tydeligt, det ikke er Erhvervsudvalget.

Tom Holden har ingen anelse om, hvem der har udpeget og inviteret medlemmer af Vækstårdet til møde torsdag.

Tom Holden har ingen anelse om, hvem der har udpeget og inviteret medlemmer af Vækstrådet til møde torsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Venstre skal nok stemme for, men jeg vil altså have lov til at sige, at det har været en ualmindeligt uskøn og og rodet proces frem til nu, siger Tom Holden, som er Venstres mand i Erhvervsudvalget. Han fortæller, at han husker, da en del af planen, som skal skabe udvikling, vækst og arbejdspladser, blev godkendt i maj.

  • Og siden hørte vi ikke det mindste, så Vækstrådet har levet sit helt eget liv alle andre steder end i Erhvervsudvalget. Der er udpeget medlemmer, der er peget på en bestyrelse og de allesammen er inviteret til torsdagens møde, siger Tom Holden. Han undrer sig over, hvordan kommunen kan invitere nogle mennesker til at deltage i noget, der først eksisterer, når Byrådet har godkendt det.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Topstyret udnævnelse

  • I Erhvervsudvalget fik vi op til det seneste møde en liste med navnene på medlemmerne i Vækstrådet og en anden liste med navnene på bestyrelsen. Den skulle bare godkendes uden videre, siger Tom Holden.

  • Et forsøg på – i forbindelse med det seneste udvalgsmøde – at stille spørgmål ved sammensætningen af Vækstrådet, blev hurtigt bremset oppefra i det politiske system, siger et udvalgsmedlem til SønderborgNyt. Topstyringen er bekræftet af flere kilder fra forskellige partier. Også af byrødder, der ikke sidder i Erhvervsudvalget.

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Og til alt held for arkitekterne bag Vækstrådet, så sendte Byrådet ikke punktet tilbage til udvalget, så de slap for at ringe rundt og bede de inviterede om at vente en tid.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...