Vær med til at tage spritkørsel i opløbet

18. juni 2020 112 Skrevet af: Ole Kæhler

I de kommende uger vil en meget stor del af danskerne holde ferie i Danmark. Det kan betyde tusindvis af sociale sammenkomster på stranden, i haven og omkring grillen. Sommerhyggen får ofte følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin. Det gør det aktuelt at minde om, at hvis man har drukket alkohol, så bør man lade bilen stå.

“Der er ingen tvivl om, at mange af os har et socialt efterslæb efter Corona-krisen. Nu er sommeren her, og vi kan endelig i højere grad mødes igen. Det er rigtig godt, men man skal tænke sig om og allerede inden festen begynder skal man vide, hvordan man kommer hjem igen. Mange har gode aftaler med naboer og venner om at være chauffør, eller de har busplanen eller et telefonnummer til taxa i lommen – men vi skal også ha’ de sidste med, så det bliver sikkert for alle at være i trafikken, sig formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For mange tager chancen
Statistikken fortæller, hvorfor det er nødvendigt at oplyse om farerne ved spritkørsel: Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Sidste sommer sigtede politiet 864 personer for spritkørsel i løbet af fem ugers kontrol i juni og juli – heraf alene 50 i Syd- og Sønderjyllands politikreds. Denne sommer sætter politiet også ind med kontrol, og samtidig gennemfører Sønderborg Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden kampagnen: ‘Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rattet.
Det kan måske føles svært at overtale en anden til at lade bilen stå. Især hvis du ikke er sikker på, hvor meget han eller hun egentlig har drukket. Men husk på, at hver gang du hindrer en anden i at blive spritbilist, gør du vedkommende en stor tjeneste.

Her får du syv gode råd:

Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører

Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne

Artiklen fortsætter under annoncen

Alliér dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden

Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen

Tilbyd overnatning

Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket

Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...