Vandretur på Nybølstien lørdag den 5. maj

18. april 2018 Kultur

Cathrinesminde Teglværks Venner sætter scenen, så du kan høre om tre teglværker, en vandmølle og en ny energiteglsten og samtidig

Kl. 13.30.

De, som er interesserede i en vandretur med interessant indhold mødes ved Vesterled Teglværk ved at køre ad Vandmøllevej. Adresse: Vandmøllevej 1, 6400 Sønderborg. Her parkeres bilerne/cyklerne.

Vandring ad stien langs vandet forbi Vesterled Teglværk til Stoffers Teglværk, der i dag laver overliggere for flere teglværker. Der fortælles lidt om teglværkets historie hvorefter turen går tilbage til Vesterled Teglværk, hvor der bliver mulighed for en rundvisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ca. kl. 15.30

Her fortsætter vandreturen forbi Nybøl Vandmølle og det nedlagte Vandmølle Teglvæk. Her boede maleren Viggo Kragh Hansen, som blev kendt for sine portrætmalerier, blandt andre af statsminister Poul Hartling og fabrikant Mads Clausen.

Malerier af teglværkerne indgik også i hans produktion.

Ca. kl. 16.00

Så kører vi i egen bil/cykel til Nybøl Skole, hvor der kan købes drikkevarer – kontant eller MobilePay – og hvor teglværksejer Peter Matzen vil fortælle om forsøget på at producere en hel ny energiteglsten, der lever op til fremtidens krav til isoleringsevner for mursten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forventet sluttid, ca. kl. 17.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...