Venstre er glade for at lokale kan byde på daghjemskørslen

16. maj 2020 Politik

Partierne i Byrådet har aftalt, at Sønderborg Kommune vil forhandle med den nuværende leverandør, en lokal vognmand, om at forlænge aftalen om varetagelse af den visiterede kørsel af borgere til daghjem. Kørselsordningen overgår ikke til flextrafik for nuværende. Kommunen vil i stedet forberede et kommunalt udbud på opgaven med visiteret kørsel til daghjem.

Den visiterede kørsel af ældre til daghjem varetages i dag af Als Bustrafik A/S.

“I Venstre er vi rigtigt glade for, at de lokale selskaber nu alligevel kan byde ind på opgaven”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det giver dem mulighed for at vise, de er konkurrencedygtige på både pris og kvalitet”.

Tage Petersen slår fast, at han mener, at politikere skal have respekt for borgernes penge.

“Men i den her Coronatid skal vi også give virksomhederne mulighder for at bevare lokale arbejdspladser”, siger han.

I budgetaftale 2020-2023 er der fokus på at spare penge på visiteret kørsel, og der er blevet udarbejdet en analyse. Analysen viser, at der kunne forventes en besparelse ved at lægge kørslen i flextrafik. Men kommunen vil nu gerne give lokale, private leverandører en chance for at byde ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor skal der forhandles om en forlængelse af den nuværende kørselsaftale med tre måneder, og derefter kommer aftalen i udbud, så det forventes, at en ny kontrakt kan indgås den 1. november 2020.

”Vi vil rigtig gerne støtte det lokale private erhvervsliv, men samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at borgernes penge bruges mest ansvarligt. Med den her proces balancer vi flere hensyn”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Det forventes, at der kan hentes en besparelse ved det kommende udbud og der er blandt de politiske partier opbakning til, at budgetreduktionen opnås senere end budgetlagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...