SønderborgNyt: Venstre kan sørge for at Vækstrådet trimmes

10. september 2014 Erhverv

SønderborgNyt mener:

Når Erhvervsudvalget samles onsdag, så har Venstre en oplagt chance for at sige, at de ikke kan støtte det planlagte Vækstråd i dets nuværende form, hvor der er hele 31 medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Politikerne optager hele syv pladser. Tre kunne måske gøre det, så erhvervsudvalgsformanden, borgmesteren og Peter Hansen fik plads.

Peter Hansen kan spille kortene smart og lave et brugbart Vækstråd.

Peter Hansen kan spille kortene smart og lave et brugbart Vækstråd.

Peter Hansen fra Venstre sagde allerede i Byrådssalen på det seneste byrådsmøde, at der mest af alt er udsigt til,  at Vækstrådet bliver en kaffeklub.

Derfor kan det kun være i Venstres interesse at trække nødbremsen og få sat Vækstrådet sammen påny, så der kommer færre industrifolk, færre politikere og til gengæld en repræsentant fra kulturen og en iværksætter eller to.

Det kan ikke være et stort tab af viden at sige farvel til de Vækstrådsmedlemmer, der har siddet længere tid i SETs bestyrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De har ligesom haft deres tid med præcis samme opgaver.

Det vil næppe stride imod nogle parti-interesser, hvis det besluttes, at kommunaldirektøren ikke skulle være fuldgyldigt medlem, men have observatørstatus.

Uddannelsesinstitutionerne er næppe en instans, der ligefrem skaber ny vækst, så lad dem blive hjemme og producere dygtig arbejdskraft.

vækstråd

Venstre kan have i baghovedet, at Konservative også gerne ser færre industrifolk og flere iværksættere i Vækstrådet – og også gerne at chancerne for nytænkning bliver så gode som muligt – og spilles kortene smart, så kan Venstre vinde æren foran de Konservative på deres mærkesag og valgkamptema.

For Konservative tæller det især, at der tilbydes en ensartet opbakning og støtte til iværksættere og ikke den opdeling, der forherliger industri-iværksættere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så skal der, som Jørgen Mads Clausen og Trine Lindén skrev i en fælles kronik, gøres noget for at støtte små og mellemstore virksomheder. De store har volumen til at klare sig selv.

En betingelse for, at Vækstrådet kan have et solidt afsæt og mulighed for at flytte Sønderborg højere op på DIs erhvervsvenlighedsliste, det er bred opbakning fra de folkevalgte, altså alle 31 stemmer i byrådet.

Og det ved både Venstre og Dansk Folkeparti – og det ved resten af byrådet også. Altså er det muligt tæt på målstregen at få lavet et handledygtigt og inspirerende Vækstråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Gråsten, Frivillige

KGGOs formand tog glad imod OK-penge i Gråsten

22. april 2021 Gråsten

Torsdag mødte Svend Schütt, som er formand for KGGO op i SuperBrugsen i Gråsten, hvor uddeler Jesper Thomsen stod klar med 2931,25 kroner, der skal sættes ind på KGGOs konto. Pengene kommer fra OK-benzin. “Pengene skal nemlig ikke bruges nu, fordi vi er i gang med at spare op til en bus, så vi kan […]

Læs mere...