Venstre og DF blev inspireret af TV2-udsendelser

6. april 2016 Politik

En dokumentarserie på TV2 har afsløret, der er muslimske prædikanter, der taler varmt for sharialoven og iøvrigt lærer trosfæller, hvordan de kan få mest muligt narret ud af de offentlige kasser.

dk/wp-content/uploads/2014/04/peter-290×300.jpg” alt=”Peter Hansen vil vide, om vi har hadprædikanter i Sønderborg.” width=”290″ height=”300″ /> Peter Hansen vil vide, om vi har hadprædikanter i Sønderborg.

“Formuleringerne i vores forslag skulle måske have været lidt anderledes, men det handler om, vi gerne vil have byrådet til at beslutte, vi skal have undersøgt, hvad det er for nogle imamer, der taler i de lokale moskeer”, siger Peter Hansen fra Venstre. Han og Dansk Folkeparti vil samtidig have undersøgt, om det især er muslimer, der laver socialt bedrageri eller om de slet ikke laver den slags i Sønderborg.

Andre partier tog teksten for pålydende og kom med adskillige argumenter for, at sådan kan en kommune ikke gøre.

“Vi må gå ud fra, at Jobcenter sikrer, at ledige lever op til rådighedsreglerne og at der er styr på den eventuelle kontanthjælp”, siger de.

Anders Brandt havde bedre idé

“Hvis vi nu laver lidt om på teksten fra DF og Venstre, så har vi chancen for at kigge de lokale banker efter i kortene.

Anders Brandt vil have undersøgt, om vi har bankrådgivere, der prædiker skattely.

Anders Brandt vil have undersøgt, om vi har bankrådgivere, der prædiker skattely.

Sidder der bankrådgivere i Sønderborg, som råder bankkunder til at sende penge i skattely og dermed underminerer den fælles økonomi”, siger Anders Brandt fra Enhedslisten.

Forslaget fra Venstre og Dansk Folkeparti blev trukket, fordi det viste sig, der var vilje til at drøfte det i de forskellige udvalg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk