Venstre: Stort overskud på kommunens drift

23. oktober 2014 Uncategorized

Byrådsmedlem Peter Hansen, Venstre, skriver:

På det netop afholdte økonomi udvalgsmøde kunne vi konstatere et overskud på 46 mio i det der kaldes anden budget revision.

Peter Hansen glædes over overskud på driften.

Peter Hansen glædes over overskud på driften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er meget godt i tråd med den forudsætning vi havde i vores budgetforslag og som Fælleslisten bl.a. har kaldt udokumenterede. Vi fik så lidt ”dokumentation” onsdag.

Normalt ville man sige at pengene skal tilbage i kassen. Det skete dog kun for de 26 mio. vedkommende.

Økonomiudvalget besluttede at reservere 20 mio. til to tiltag. Det ene er etableringen af en uddannelsesfond der skal være med til at sikre nye uddannelser i Sønderborg. Den anden er en vækstpulje til at fremme vækstinitiativer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Venstre valgte vi, at støtte disse forslag.

Uddannelsesfonden er et Venstre-forslag som vi selvfølgelig kan gå ind for. Vækstinitiativet vil vi også gerne støtte og vil også her gerne være med til at præge indholdet.

Når man tænker på, at Fælleslisten ikke ville være med til at sætte skatten ned, fordi de havde sat den op for et år siden – en nedsættelse på netop 20 mio. der ville koste kommune kassen i omegnen af 5 mio., da vi ville få statstilskud til nedsættelsen, så er det lidt pudsigt at være vidne til ovenstående.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælleslistens forfængelighed har desværre fået overtaget i forhold til en skattelettelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...