Venstres Ellen Trane Nørby bakker foreløbig op om biogasanlæg i Kværs

25. juni 2021 Politik

Borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby afviser ikke, at der skal bygges et biogasanlæg i Kværs.

“Det giver helt sig selv, når der er lavet en ny VVM-undersøgelse – hvis den viser, at det ikke kan lade sig gøre, så skal der findes en anden placering”, siger Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at Venstre hele tiden har bakket op om anlægget i Kværs.

“Hvis vi skulle tage stilling i dag, så ville vi nok ikke have ment, det er en god idé at placere et biogasanlæg i et landområde, fordi det hører hjemme i et industriområde. Vi ville nok heller ikke have sagt ja til at bygge et anlæg bare otte kilometer fra et andet anlæg, nemlig det i Kliplev”, siger Venstres borgmesterkandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den grønne omstilling er ikke et rent lokalt anliggende, hvor Sønderborg skal alting selv, så lokale landmænd kan sagtens levere gylle til anlægget i Kliplev. Et bedre klima kræver jo ikke, at Sønderborg bliver selvforsynede med energi”.

Sønderborgs virksomheder har forlængst koblet sig på de grønne og klimarigtige tanker.

“I Sønderborg er vi er langt fremme, når det gælder udviklingen af grøn teknologi og det er glædeligt at det giver omsætning i private virksomheder”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis Ellen Trane Nørby kommer i Byrådet, så vil hun gøre sit for, at borgerne bliver inddraget mere i beslutningerne – og det kommer til at ske på en måde, hvor borgerne har reel indflydelse.

“I Byrådet er vi repræsentanter for borgerne og det er vigtigt, at vi tager borgerne med på råd i eksempelvis den grønne omstilling – og ikke bare kalder ind til borgermøder, når alting allerede er besluttet og papirerne blot venter på, at der trykkes på ‘send’. Det var jo det sidste vi oplevede i forbindelse med biogasanlægget i Kværs”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby slår fast, at Venstre er for den grønne omstilling – og går også ind for, at forvaltninger og byråd laver deres arbejde ordentligt.

“Den politiske ledelse kan ikke bare klippe røde snore og så gå i flyverskjul og  fralægge sig ansvaret når der er dårlige sager og så skubbe medarbejdere og forvaltning foran sig. Det holder ikke”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...