Verdensnavne spiller i Alsions koncertsal

29. juni 2017 Kultur

Verdensnavnene Baiba Skride, Michael Sanderling og Ton Koopmann indtager Koncertsalen Alsion i juli og august. Med sig har de festivalens eget orkester. Det bliver to store koncerter, der fremhæver salens særlige formåen.

To storslåede koncertaftener venter Sønderborg og Koncertsalen Alsion, når en af Europas største og mest anerkendte festivaler for klassisk musik, Schleswig-Holstein Musik Festival, 16. juli og 4. august atter engang tager sit festivalorkester med til Sønderborg. Begge aftener vil ophøje koncertsalens berømte akustik til et sjældent oplevet stade, da der er tale om verdenskendte navne inden for den klassiske musikgenre, skriver Sønderborg Event i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 16. juli klokken 19 står den hollandske maestro Ton Koopman i spidsen for Schleswig-Holstein Festival Orchester. På programmet står Johann Sebastian Bachs Orkestersuite Nr. 3 i D-dur, Joseph Haydns Symfoni i D-dur Hob. I:6 „Le matin“ samt Wolfgang Amadeus Mozarts imponerende Jupiter-symfoni i C-dur KV 551.

Verdens-violinist på stradivarius

Den 4. august klokken 20 er der musikalsk smæk for skillingen, når festivalen går på scenen med Ludwig van Beethovens violinkoncert i D-dur med Baiba Skride som solist. Hun plejer at spille på en af sine stradivarius-violiner, så mon ikke det også sker den aften. Baiba Skride er født i Riga, men gjorde tidligt hele verden til sin koncertsal. Hun har spillet koncerter og indspillet cd’er med de fleste nulevende store orkestre. Efter pausen kommer koncertsalens berømte akustik for alvor på en prøve, når scenen fyldes med over 100 musikere, der spiller uddrag af Sergei Prokofieffs Romeo und Julia op. 64 (Uddrag af suiterne nr. 1 und 2).

Artiklen fortsætter under annoncen

Til denne koncert vender maestro Michael Sanderling tilbage til Sønderborg og Koncertsalen Alsion, som han senest besøgte i november 2013 sammen med Dresner Philharmonie.

Festivalorkestret består af elitestuderende fra musikkonservatorier over hele verden. Solister og dirigenter er altid verdenskendte navne i den tunge ende af vægtskålen.

Koncerterne er et samarbejde mellem Schleswig-Holstein Musik Festival, Sønderborg Kommune og Bund deutscher Nordschleswiger.

Læs mere og find billetter på www.shmf.de.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...