Vi skal mindes 1864 og Hvidstengruppen ved Lilholt-koncerten

28. juni 2014 Kultur

Når Lars Lilholt går på scenen i Mølleparken lørdag aften, skal der spilles noget smukt, noget muntert og noget inderligt – og så skal der spilles to sange, hvis indhold sætter historiske minder i gang.

Lars Lilholt skal synge Killing Fields lørdag aften.

Lars Lilholt skal synge Killing Fields lørdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lars Lilholt havde fået opgaven med at skrive en historisk sang om 1864 – og det blev til Danmarks Killing Fields. Den er selvfølgelig med på listen, når koncerten ruller i Mølleparken – og det er sangen om Hvidsten Kro også.

– Da jeg sad hjemme og tænkte den her koncert igennem, så kom jeg i tanke om, at det den 28. juni præcis er 70 år siden, Hvidstensgruppen blev henrettet, siger Lars Lilholt til dr.syd. Så til koncerten er der to begivenheder, der skal mindes.

Lars Lilholt har noteret sig, hvad 1864 betød for Danmark og danskernes selvforståelse. – Danmark blev et meget lille land, hvor stort set alle var etniske danskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde det let at udvikle demokrati og politik.

Og det gjorde også, at vi fik andelsbevægelserne, siger han. I 56 år var Sønderjylland en lille provins i den nordlige del af Tyskland.

Ved at se billederne kan du mindes Lilholts seneste koncert i Mølleparken.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...