Vi skal mindes 1864 og Hvidstengruppen ved Lilholt-koncerten

28. juni 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når Lars Lilholt går på scenen i Mølleparken lørdag aften, skal der spilles noget smukt, noget muntert og noget inderligt – og så skal der spilles to sange, hvis indhold sætter historiske minder i gang.

Lars Lilholt skal synge Killing Fields lørdag aften.

Lars Lilholt skal synge Killing Fields lørdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lars Lilholt havde fået opgaven med at skrive en historisk sang om 1864 – og det blev til Danmarks Killing Fields. Den er selvfølgelig med på listen, når koncerten ruller i Mølleparken – og det er sangen om Hvidsten Kro også.

– Da jeg sad hjemme og tænkte den her koncert igennem, så kom jeg i tanke om, at det den 28. juni præcis er 70 år siden, Hvidstensgruppen blev henrettet, siger Lars Lilholt til dr.syd. Så til koncerten er der to begivenheder, der skal mindes.

Lars Lilholt har noteret sig, hvad 1864 betød for Danmark og danskernes selvforståelse. – Danmark blev et meget lille land, hvor stort set alle var etniske danskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde det let at udvikle demokrati og politik.

Og det gjorde også, at vi fik andelsbevægelserne, siger han. I 56 år var Sønderjylland en lille provins i den nordlige del af Tyskland.

Ved at se billederne kan du mindes Lilholts seneste koncert i Mølleparken.

billede

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...