Viceborgmesteren: Sønderborg skal regulere bestanden af måger

6. august 2021 Politik

De mange måger i byen er blevet en større og større gene for borgerne. I andre danske kommuner har man taget nye metoder i brug til at komme problemerne med de mange måger til livs. Det kan og skal danne grundlag for Sønderborgs indsats for at reducere gener fra sølvmåger, mener Slesvigsk Parti.

Forretningsdrivende og beboere er voldsomt plaget af nærgående måger. Der efterspørges et skærpet kommunalt fokus på mågerne. Det er på tide, at også Sønderborg Kommune gør en målrettet indsats for at komme problemet til livs, lyder det også fra Slesvigsk Parti, der vil igangsætte kommunale initiativer, afprøve reguleringsmetoder og øremærke midler til at løse mågeproblemerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ikke en helt nem opgave, men man kan komme langt med forskellige tiltag, som på sigt forhåbentligt vil mindske generne”, siger viceborgmester Stephan Kleinschmidt, der også er udvalgsformand for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

”Det er en flerstrenget indsats, der skal til. Både i forhold til regulering og forebyggelse.Kommunen kan godt sætte initiativer i gang på kommunale bygninger og hos dem vi har et samarbejde med. Men det er borgerne selv, der skal regulere på egen grund. Der er derfor brug for et tættere samarbejde med private lodsejere for at få styr på mågerne”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En række danske kommuner som  Silkeborg, Holbæk og Horsens regulerer og forebygger gener fra sølvmåger. Også Odense regulerer måger på kommunale arealer, hvor reguleringen sker i samarbejde med lokale foreninger. Erfaringerne viser, at for at få succes med mågereguleringen kræver det en vedvarende fælles indsats over flere år og med forskellige metoder.

Allerede i dag sørges for bedre affaldshåndtering og skraldespande. Sønderborg Kommune vejleder også borgere, boligforeninger og virksomheder. Slesvigsk Partis ønske er, at kommunen fremadrettet også vejleder med lokalplaner og byggesager og samarbejder med Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening om reguleringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Men der er også brug for, at kommunen forebygger ved enten at fjerne æg og reder på kommunale bygninger eller bruge droner til at spotte og oliere dem. Og vi skal bruge afværgeforanstaltninger som for eksempel kunstige ræve og rovfugle”, siger Dieter Jessen, der er medlem i Teknik- og Miljøudvalget.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...