Vidar-Ulkebøl Håndbold sætter fokus på træner-udvikling

19. december 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I Vidar-Ulkebøl Håndbold har man gennem de seneste par sæsoner arbejdet hårdt på at få flere medlemmer til klubben. Et arbejde hvor der blandt andet er lagt mange kræfter i at skabe et godt klubmiljø, indgå aftaler med dygtige og engagerede trænere samt udvikle de sportslige muligheder for spillerne. Det arbejde har båret frugt, og medlemstallet har været støt stigende gennem de seneste år.

Nu er turen for den videre udvikling af klubben så kommet til trænerne.

“Vi har i mange år forsøgt at give alle vores dygtige trænere de bedst muligheder for at udvikle sig som træner – særligt gennem vores gode samarbejde med SønderjyskE. Men vi har længe haft et ønske om at gøre noget særligt for vores trænere, og det er lykkedes nu”, siger formand Tommy Vedstesen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vidar-Ulkebøl Håndbold har indgået en samarbejdsaftale med en håndboldklub i London; nærmere bestemt Ealing Handball i det vestlige London.

Også tid til sightseeing

Samarbejdet går ud på at udvikle trænernes evner ved at tage på udvekslingstur til klubben i London og være med til at træne deres ungdoms- og seniorspillere.

Ud over at skulle træne de engelske spillere, får trænerne også mulighed for at udveksle erfaringer med de engelske trænere samt få en god oplevelse med byen London.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er naturligvis også afsat tid til at kunne lege lidt turist i den store metropol. Samarbejdet har som mål, at trænerne udvikler deres træner evner samt være med til at udbrede kendskabet til håndbold i England. Et land som ikke har det store kendskab til lige netop denne sport.

Vidar-Ulkebøl Håndbold vil flere gange om året sende 3 trænere afsted, og de vil også modtage besøg fra London et par gange om året.

”Som håndboldnation er England mange år bagud i forhold til os, men der er et stort potentiale. Efter OL i London er kendskabet til håndbold vokset kraftigt, og flere er begyndt at spille. Hvis vi kan være med til at udvikle sporten i London, samtidig med at vores trænere udvikler deres træner evner, og så oven i hatten får en god oplevelse med byen London, så er det jo ren Win-Win”, siger formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdet er kommet i stand efter flere måneders forberedelse, hvor formanden Tommy Vedstesen i foråret 2017 bl.a. besøgte London for at mødes med repræsentanter fra Ealing Handball.

Her var indtrykket af klubben så godt og positivt, at klubberne blev enige om at arbejde videre på en samarbejdsaftale. Selve ideen til samarbejdet er formanden arkitekten bag.

Længe ønsket

”Jeg har længe gået med en idé om, at Vidar-Ulkebøl Håndbold skulle have en venskabsklub i udlandet, men jeg ville gerne gå en anden vej, end hvad klubberne i Danmark traditionelt gør. Og da vi også gerne ville gøre lidt ekstra for vores trænere i klubben, syntes jeg, det kunne være sjovt at kombinere de to ting. At det blev London, er heller ikke tilfældigt. De sproglige barrierer er meget små, byen er fantastisk, og så er den nem at rejse til og fra. At deres håndbold kendskab er meget lille, er kun ekstra sjovt og spændende”, siger Tommy Vedstesen og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vores håb, at netop et samarbejde som dette kan være med til at gøre det endnu mere interessant at være træner i Vidar-Ulkebøl Håndbold, og jeg er sikker på, at de får udviklet deres trænerevner. Det kræver alligevel sit, at skulle træne et hold på et andet sprog – med alle de sproglige farer der kunne ligge i det. Men jeg er overbevist om, at vores dygtige trænere er klar på at løse opgaven, og ser frem til at skulle afsted” .