Vil du være vært for en træskulptur-kunstner?

6. maj 2015 Kultur

10 internationale kunstnere vil atter forvandle træstammer til skulpturer, når den internationale træskulptur-uge gentager succesen fra i fjor. Kunstnerne vil atter bo i private familier.

De kommende værter skal ikke være bekymrede for, at kunstnerne tager arbejdet med "hjem".

De kommende værter skal ikke være bekymrede for, at kunstnerne arbejder, når de ikke er på havnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra midten af juni og en uge frem vil havnen i Sønderborg atter klinge af et nysgerrigt talende menneskemylder, motorsaves hvæsen og hammerslag mod mejsler, når der atter er international træskulptur-uge foran slottet.

Begivenheden har de seneste år vokset sig til en årligt tilbagevendende tradition, så arrangørerne Uwe Wolffs Fond og Sønderborg Kommune inviterer nu til den fjerde skulpturuge af slagsen.

70 skulptører fra hele verden har søgt om at deltage i år. Af disse har juryen valgt 10 vindere. I år er alle verdenshjørner atter repræsenteret, da de ti kunstnere kommer fra Japan, Ungarn, Rumænien, Congo, Argentina, Italien, Kina, Polen, Litauen og Makedonien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bliv værtsfamilie

Woodsculpture har en anden populær tradition, nemlig den at de ti kunstnere indkvarteres hos private familier. De fleste værtsfamilier fra de foregående år tilkendegav allerede i fjor, at de fortsætter i år. Dog søger arrangørerne to skulpturværtfamilier, der har lyst til have en kunstner boende, mens skulptur-ugen står på. Kunstneren skal bo og spise med i familien, som også skal kunne hente og bringe deres gæst til havnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uwe Wolff’s Fond og kommunen oplyser, at værtsrollen er frivillig og uden honorar. Til gengæld lover de, at værterne får en kulturoplevelse ud over det sædvanlige.

“Det er fantastisk at opleve den involvering og glæde, som værtsfamilierne fortæller mig. Flere har udviklet sig til venskaber, hvor man besøger hinanden og holder kontakten ved lige efter skulpturugen”, siger projektleder Tanja Zeba.

Interesserede kan høre mere om rollen som værtfamilie eller melde sig som værtsfamilie til Tanja Zeba, tzeb@sonderborg.dk eller 27 90 55 28.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...