VOLT og Europæisk Ungdom tog initiativ til Iran-demonstration i Sønderborg

20. november 2022 Politik

Søndag middag var der demonstration ved Rytterstatuen i Sønderborg og demonstrationen var rettet mod præstestyret i Iran, der undertrykker, mishandler og slår kvinder ihjel.

Det er Danmarks Europaparti, som stod bag demonstrationen, hvor omkring 80 mennesker deltog. Europæisk Ungdom og VOLT, som gerne vil vælges ind i EU-Parlamentet, mener, at politikere skal løse vores problemer, ikke skabe dem og de mener, vi skal hjælpe hinanden og skabe stærke fællesskaber – på tværs af grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi demonstrerer for frihed og for demokrati i Iran, hvor styret har både mishandlet og slået mange kvinder ihjel”, sagde en kvinde med iransk baggrund. Tydeligt berørt nævnte hun navnene på en del af dem og fortalte også om de navngivne ofre blev mishandlet eller dræbt.

Vi skal støtte iranerne

“Jeg er her for at støtte alt, som kan bidrage til fred, demokrati og frihed i Iran”, siger byrådsmedlem Bjøn Allerelli Andersen fra Socialdemokratiet, som havde fundet vej til Rytterstatuen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, at iranske kvinder skal have lov til at gå klædt, som de har lyst”, siger han.

Moralpolitiet slår til mod kvinder

13. september rejste Mahsa Amini fra det nordvestlige Iran til Teheran for at besøge sin familie. Men i hovedstaden blev hun anholdt af det iranske moralpoliti. De mente, at hendes tørklæde sad forkert og tog hende med til et detentionscenter. Øjenvidner siger, at hun fik tæsk og hovedskader på vejen til centret.

Efter tre dage i koma døde Mahsa Amini, og kort tid efter begyndte de første demonstrationer i Iran. Demonstrationerne fortsætter og har krævet flere ofre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...