Woodsculpture: Mon du kan vinde en træskulptur?

27. maj 2014 Kultur

Fra  den 15. – 22. juni rammes havnen i Sønderborg igen af klinge af motorsavenes hvæsen og hamrenes slag mod stemmejernene, når der endnu en gang er international træskulptur-festival foran slottet. Begivenheden viste sig de seneste to år at være et sådan tilløbsstykke, at arrangørerne fra Uwe Wolffs Fond ikke har tøvet med at gentage succesen.999261_565351876848714_497810853_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere end 40 skulptører fra hele verden har søgt om at deltage i år. Juryen valgt 10 vindere, heraf er to gengangere – Gao Meng fra Kina og Nelly Hristova fra Bulgarien.

Kunstnerne bor hos værtsfamilier

De ti kunstnere kommer fra Danmark, Tyskland, Schweiz, Rusland, Kina og Bulgarien. Alle bor hos værtsfamilier, som har været lette at finde.
– De fleste værtsfamilier er gengangere fra sidste år eller taget fra den venteliste, der hurtigt blev skabt sidste år. Jeg er virkeligt glad og også lidt stolt over, hvor ligefremme og gæstfrie, vi er her i Sønderborg. Flere værter har i det forgangne år med jævne mellemrum kontaktet mig flere gange for at minde mig om, at de altså er på igen i år, siger projektleder fra kommunens Center for Kultur, Tanja Zeba.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som noget nyt i år har alle kommunens folkeskoler haft mulighed for at tilmelde sig til særlige workshops på pladsen, hvor en kunstner tager sig pædagogisk af børnenes skulpturarbejde. Det har en række skoler takket ja-tak til.

Søg om en skulptur

Er du mon den heldige vinder af en skulptur?

1016094_565351980182037_157643881_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år var der rift om at modtage en skulptur, og kunstværkerne fandt deres hjem rundt om i kommunen.

Man er en kvalificeret ansøger, når et større antal borgere har adgang til at se skulpturen – større virksomheder, offentlige institutioner, bysamfund, foreninger o. lign.

Man forpligter sig til at hente og opstille skulpturen, og man må ikke videregive den eller handle med den.

Kunstnerne sætter pris på ikke at få vurderet deres værker i penge, men at værkerne når så mange mennesker som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du sender din ansøgning med begrundelse eller en god historie for, hvorfor lige du/I er den rette modtager, til modtagskulptur@woodsculpture.dk.

Ansøgningsfristen er 31. maj.

Sidste sommer fulgte Sønderborg Nyt kunstnerne på havnen:

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...