X-Bunker: Tine Bay Lührssens separatudstilling “Listen to your Eyes”

11. juni 2015 Kultur

På søndag kl. 15 er der fernisering på den dansk-tyske installationskunstner Tine Bay Lührsens udstilling i X-Bunker.

I Tine Bay Lührssens separatudstilling “Listen to your Eyes er beskueren nomade i et terræn, hvor synet udfordres på forskellig vis. I skulpturer, tegninger og installationer arbejder hun med visuelle barrierer, synets muligheder og gradueringer. Synet bliver behandlet som redskab til selv at tænke og sanse videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

work_db613ddc-f75c-4b10-8e6f-cd397ecfe9c2_xxl

I installationerne sammensætter Tine Bay Lührssen genkendelige hverdagselementer, fragmenter fra arkitektur og natur til konkrete, hyperreelle tableauer. Forskellige materialer og motiver støder sammen og danner et fiksérbillede for øjet, hvor overflader og forskellige rummelige dimensioner er som en montering i rummet.

Tine Bay Lührssens værker er tanker i modelkarakter. De er et udkast til et tilgængeligt rum, hvori menneskelige handlinger kan finde sted. I sin form kommunikerer værkerne direkte med beskueren; værkerne kan opleves som tanke- eller illusionsrum og i konfrontation med dem får beskueren en chance for at omformulere noget sandsynligvis genkendeligt.

Den dansk-tyske kunstner har studeret på Hochschule für Bildende Künste i Hamburg og udstiller i Danmark, Tyskland og også andre lande.

Tine Bay Lührssen bor og arbejder i Düsseldorf.

Udstillingen “Listen to your Eyes” kan ses i X-Bunkeren på Biblioteket Sønderborg, Kongevej 19 i perioden den 15. juni til og med 21. ugust 2015.

Der er åbent fra kl. 10.00 – 17.00 alle ugens dage.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk