Xbunker: Kunstnerne undskylder, at de udstiller

30. januar 2015 Kultur

IMG_8970Fredag skulle der have været fernisering med en dansk-tysk kunstner i Xbunker. Men sådan blev det ikke.

Kunst og hvidvin går glimrende i spænd.

Kunst og hvidvin går glimrende i spænd.

Tine Bay Lührssen skulle have været udstillingsaktuel seks uger frem, men pga. et brandattentat i Düsseldorf, er hendes værksted brændt ned og det meste af udstillingen til Xbunker er forkullet.

Lynhurtigt har fem kunstnere heldigvis været i stand til at sætte en ny udstilling på benene med titlen 5D, hvor de har sat hinanden stævne i en kunstnerisk konfrontation.

“Undskyld. Men det er altså os, der udstiller. Det skulle have været anderledes. Men sådan blev det ikke. Og det undskylder vi for”, lyder meldingen fra de fem vikarer.

De fem kunstnere

Jes Mogensen stiller skarpt på den sort/hvide tegnings notatfunktion på papir, lærred og objekt, Jesper Kristiansen IMG_8985søger nye lag og bryder de faste rammer i kombinationer mellem fotos, maleri, collage og går indirekte i skarp dialog med Thomas Lunaus arkitektoniske moduleringer, hvor konkret maleri tilføres nye elementer, perceptionslag og materiale.

Iris Fridriksdóttirs skulpturobjekter er grundforskning i kombinatorisk fantasia, hvor skæve, overraskende materialeelementer smeltes sammen til ny viden. Søren Møllers objekter og installationer omfatter lyd, værktøjer og elementer der sammensættes til helt nye, tidsrelaterede kommentarer.

Tine Bay Lührssen udstiller i Xbunker senere, når hun har rekonstrueret sine værker.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk