Xbunker: Kunstnerne undskylder, at de udstiller

30. januar 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

IMG_8970Fredag skulle der have været fernisering med en dansk-tysk kunstner i Xbunker. Men sådan blev det ikke.

Kunst og hvidvin går glimrende i spænd.

Kunst og hvidvin går glimrende i spænd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tine Bay Lührssen skulle have været udstillingsaktuel seks uger frem, men pga. et brandattentat i Düsseldorf, er hendes værksted brændt ned og det meste af udstillingen til Xbunker er forkullet.

Lynhurtigt har fem kunstnere heldigvis været i stand til at sætte en ny udstilling på benene med titlen 5D, hvor de har sat hinanden stævne i en kunstnerisk konfrontation.

“Undskyld. Men det er altså os, der udstiller. Det skulle have været anderledes. Men sådan blev det ikke. Og det undskylder vi for”, lyder meldingen fra de fem vikarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fem kunstnere

Jes Mogensen stiller skarpt på den sort/hvide tegnings notatfunktion på papir, lærred og objekt, Jesper Kristiansen IMG_8985søger nye lag og bryder de faste rammer i kombinationer mellem fotos, maleri, collage og går indirekte i skarp dialog med Thomas Lunaus arkitektoniske moduleringer, hvor konkret maleri tilføres nye elementer, perceptionslag og materiale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iris Fridriksdóttirs skulpturobjekter er grundforskning i kombinatorisk fantasia, hvor skæve, overraskende materialeelementer smeltes sammen til ny viden. Søren Møllers objekter og installationer omfatter lyd, værktøjer og elementer der sammensættes til helt nye, tidsrelaterede kommentarer.

Tine Bay Lührssen udstiller i Xbunker senere, når hun har rekonstrueret sine værker.

billede

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...