XL-BYG: I 2017 uddannede erhvervsskolerne i Syddanmark det laveste antal siden 2005

12. marts 2018 Sønderborg

Erhvervsuddannelserne i Region Syddanmark uddannede sidste år det laveste antal elever siden 2005. Nu advarer XL-BYG om, at manglen på ny, faglært arbejdskraft kan ramme deres vækst i regionen.

XL-BYG indtager med sine 18 forretninger og 550 faglærte fordelt udover hele Region Syddanmark en plads blandt regionens større kædevirksomheder.

Som de fleste af regionens virksomheder er XL-BYG afhængig af, at regionen får tilført ny, faglært arbejdskraft for at kunne vedligeholde sine aktiviteter og vækst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor ser XL-BYG med stor alvor på nye tal fra Danmark Statistik, der viser, at erhvervsuddannelserne i Region Syddanmark sidste år uddannede det laveste antal elever siden 2005.

Størst var nedgangen fra 2016 til 2017. Her faldt antallet af færdiguddannede med 13 procent til 7220 elever, skriver XL-BYG i en pressemeddelelse.

”Hvis nedgangen ikke stopper, er vi bekymrede for vores vækst i regionen. Vi har i forvejen udfordringer med en alt for lav søgning til endda meget attraktive elevstillinger hos XL-BYG. Her er tale om elevpladser med stort ansvar, høj startløn som færdiguddannet og mulighed for at læse videre og gøre karriere som trælastdirektør med ansvar for en omsætning i omegnen af 100 millioner kroner”, siger Mette Jull Brund, HR- og uddannelseskonsulent ved XL-BYG. Hun tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Situationen med for få elever har været under opsejling gennem flere år, men nu er den blevet så presserende, at det kræver akut handling. Eksempelvis skal uddannelsessystemets nøglemedarbejdere, UU-vejlederne, tage et endnu større ansvar. De er afgørende for, at unge og deres forældre forstår, hvad en erhvervsuddannelse giver af muligheder for at læse videre, gøre karriere og udvikle sig rent menneskeligt i en praksisnær uddannelsesform”.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Sport, Sønderborg

Hans Natorp fra Sønderborg i spidsen for Danmarks Idrætsforbund

19. juni 2021 Sport

Ved Danmarks Idrætsforbunds årsmøde blev Hans Natorp valgt til ny formand ved et kampvalg, hvor han fik 76 stemmer, mens 71 stemte på modstanderen, Thomas Bach. ”Jeg glæder mig til at tage DIF ud på en modig og visionær rejse, hvor vi hele tiden udfordrer og udvikler vores organisation med en ambition om fremskridt, mangfoldighed, […]

Læs mere...