Yderkommuner kan spare millioner ved at sende mere i udbud

4. januar 2016 Erhverv

Sønderborg Kommune er i Dansk Byggeris analyse blandt de 24 yderkommuner, der har den største PLI – den Private Leverandør Indikator- og dermed det største potentiale for besparelse ved merudlicitering.by13

PLI-indikatoren er stort set det samme som IKU-indikatoren, der benyttes af bl. a. DI. Sønderborg ligger hermed nr. 1 i analysen – fra den forkerte ende!

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har iflg. analyse en mulig PLI på over 100 procent. Det skyldes, at kommunerne udliciterer meget på parametre, som ikke vurderes at være de mest udbudsegnede, men på samme tid udliciterer mindre på parametre, som er vurderet særligt udbudsegnede.

Sønderborg Kommune kunne fra og med 2014 have opnået en effektiviseringsgevinst på 11,2 mio. kr. på de tekniske opgaver ved en yderligere konkurrenceudsættelse/mulig PLI på 125,4 mio. kr.

Hertil kommer et effektiviseringspotentiale på de 6 hovedkonti på knap 48 mio. kr. årligt. fra 2014 og frem, viser analysen fra Dansk Byggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...