1. februar er der festival i Musikskolen

15. januar 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kom til musikalsk tour de force med lokale musiktalenter, hjemvendte stjerner og medrivende sigøjner folkemusik i bæredygtig jazzemballage spillet af Calibut band med George Mihalache i front.

Unge lovende musikere indtager scenerne, når Sønderborgs største og mest alsidige musikfestival åbner dørene for syvende gang, lørdag den 1. februar kl. 15 i Musikhuset på Skovvej i Sønderborg.

Festivalens omdrejningspunkt er naturligvis eleverne der er sluppet igennem det musikalske nåleøje: Optagelse på Musikalsk Grundkursus, MGK – trinnet lige før det professionelle liv som musiker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalscenen får også besøg af tidligere MGK-studerende, hvoraf flere studerer på musikkonservatorier i ind- og udland, eller allerede er i gang med at skabe sig en musikalsk karriere, skriver Musikskolen.

Calibut Band med George Mihalache i front

Det mageløse ensemble, Calibut Band, med George Mihalache i front, forener den rumænske sigøjner og folkemusik med eventyrlig jazz i et lynende hurtigt, men også dybt og nuanceret, lydbillede.

George Mihalache er født i Rumænien og er en virtuos cimbalom-musiker, det stående strengeinstrument, hvis enestående lyd fremmanes ved at slå to pinde mod metalstrengene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandingen af balkanmusikken og jazz har Calibut Band perfektioneret. Med sig på scenen har George Mihalache harmonikaspilleren Simon Don Eriksen, Ida Hvid på bas og Ruhi-Deniz Erdogan på trompet.

George Mihalache & Calibut Band spiller lørdag kl. 20.00 i salen på Sønderborg Musikskole

Spændende lokal musik til MGK festival

Den lokale trommeslager Chris Falkenberg kommer forbi festivalen med sit band Two Hands Less. Med sig har han musikerne Christoffer Find på saxofon og Gunnar Ringøen på tangenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den Blå Bogs Orkester

Den Blå Bogs Orkester er en hyldest til Højskolesangbogen og fællessangen! Orkestrets kapelmester er trommeslager Nicklas Ø. Oksen, som til daglig går på MGK i Sønderborg

Festivalen rummer hele paletten af musikalske genrer, og indledes med en klassisk afdeling med bl.a. strygere, blæsere, ensembler og solister. Gradvist bliver Festivalen mere “swingende” med jazzens evergreens for til sidst at byde op til dans med rock og pop! Mange af de rytmiske bands har allerede gjort deres indtog på den professionelle scene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivalen varer fra kl. 15 til 24 og med ni timers uafbrudt musikalsk tour de force, er der naturligvis mulighed for både at købe mad og drikkevarer i MGK-Caféen.

Man kan plukke nogle timer efter smag eller nyde hele molevitten.

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...