1000 frivillige blev fejret i Nordals Idrætscenter

30. september 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag middag havde borgmester Erik Lauritzen fornøjelsen at byde omkring 1000 frivillige fra en lang række af de frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger velkommen til årets Frivillighedsfest i Nordals Idrætscenter.

“Temaet for frivilligfesten er: ‘Frivillig fordi…’ og det er det, fordi der er rigtig mange undskyldninger for ikke at være frivillig og ad den vej bidrage til fællesskabet. Men I finder tiden til at gøre noget for andre og det er dejligt. Der er også mange glæder forbundet med at være frivillig – og så bliver man jo en del af et fællesskab – og så giver det jo også værdi at kunne hjælpe andre”, sagde borgmesteren. Tjenerstaben bestod af byrådsmedlemmer og medarbejdere fra kommunen – de gjorde det glimrende og hyggede sig lige så meget som de frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husorkestret, Sønderborg Harmoniklub, sad på deres sædvanlige plads på scenen og under de mange frivillige og så kom Tina Siel og sang en flot buket af de gode gamle evergreens, så der kunne synges med på.

Der var også skrevet en kunstner ind, som i programmet stod som hemmelig – og det var en person, som både kan spille, synge, spille teater og revy. Desuden er han god til at efterligne kendte personer. Og det var Thomas Eje, som både sang og spillede – og fik vist, at han – udover at være virkelig musikalsk også er sjovere end de flere andre musikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et højdepunkt mere var uddelingen af Frivilligprisen 2023 – som blev overrakt af Desalegn Tufa og Vivi Brit Nielsen fra Sundhedsudvalget – og i år var der hele to, som måtte dele prisen. Den ene var ‘Stol på Motion på Guderup Plejecenter og den anden var ægteparret Margrethe og Kaj Tramm fra Initiativgruppen Sydals, der arrangerer indkøbsture for borgere på Sydals.

Efter prisoverrækkelsen var der spisning.

Du kan SE BILLEDER HER.