1000 job og 16. 000 tons mindre CO2 i Region Syddanmark

30. januar 2014 Uncategorized

Knap 16.000 ton CO2 og over 1.000 job. Det er henholdsvis besparelsen og gevinsten ved den energieffektivisering, som Region Syddanmark og 14 syddanske kommuner har indgået samarbejde om.

Region Syddanmark får flere jobs ud af at forurene mindre.

Region Syddanmark får flere jobs ud af at forurene mindre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu har Den Europæiske Investeringsbank (EIB) givet tilsagn om en økonomisk støtte til planlægningen på knap 24 mio. kr. Dermed bidrager EIB til den grønne omstilling, der kommer til at koste 570 mio. kr. frem til 2016.by5

Samarbejdet handler om energieffektivisering i offentlige bygninger og på offentlige veje, og det omfatter blandt andet opsætning af solceller, udskiftning af døre og vinduer samt omstilling til LED-belysning. Eksempelvis vil Varde Kommune udskifte 15.000 traditionelle lygtepæle med nyere og mere energibesparende LED-versioner, mens Vejen Kommune vil ændre den måde, varme og ventilation styres på i skolerne, så temperaturen i klasseværelserne automatisk sænkes, når rummene ikke bruges.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Personligt synes jeg, det er fantastisk, at vi både kan sikre over 1.000 arbejdspladser og nedsætte CO2-udledningen i Region Syddanmark med knap 16.000 ton årligt, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Vi skal have børn og unge tilbage i foreningerne

16. september 2021 KV21

Byrådskandidat Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, skriver: Ifølge hjemmesiden medlemstal.dk, som er det sted, der indsamler foreningernes medlemstal for idræt, spejder m.m. har Sønderborg kommune mistet over 2000 medlemmer de sidste par år. Et fald på over 8 procent angiveligt på grund af Corona! Slemt ser det ud for børn og unge, som står for de […]

Læs mere...