Hverdagens helte kommer til Universe

7. juni 2018 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag den 16. juni har Universe Science Park inviteret hverdagens helte, så parkens gæster kan møde brandmænd, ambulancefører, førstehjælpere og en Bamse Betjent. Det er muligt for børn og voksne, at gennemgå en røgdykkerbane, blive klogere på trafik og førstehjælp. Brandbiler, ambulance og beredskabsvogn kan ses og opleves indefra, så længe der ikke er brug for dem andre steder.

Der er vigtig for os at lære børn og unge om sikkerhed i og uden for hjemmet, men lige så vigtigt er det, at de får kendskab til de mange forskellige mennesker og deres job, som kommer os til hjælp, hvis uheldet er ude. Det gør vi ved at invitere alle dem, der hver dag hjælper os, ind i parken til en spændende dag, hvor man kan få svar på hvordan agerer man i et hus fuld af røg og hvad gør man, hvis nogen er kommer alvorligt til skade”, siger eventmanager Kirsten Veje i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børnenes Trafikskole sætter fokus på trafiksikkerhed for at give børn større forståelse for trafikregler, højresvingsulykker og på hvordan man forholder sig til store køretøjer i trafikken. Underviserne til de små trafikanter er kvalificerede trafikundervisere med pædagogisk erfaring og på trafiklegepladsen vil de mindste gæster mellem 3 og 8 år kunne prøve en cykel/gåtur i trafikskolen, hvor de lærer, hvordan man cykler i trafikken og alle børn, der gennemfører ’kurset’, vil få udleveret et trafikkørekort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Rødekors er også tilstede i parken, så gæsterne i alle aldre kan få genopfrisket eller lære om førstehjælp.

For de mindste gæster er det en stor oplevelse at møde Bamse Betjent og Benny Brandmand. Og netop de to, der uddeler kram til højre og venstre, er en herlig kontrast til alt det alvorlige, som brand og behov for en ambulance jo er. Vi ser frem til en dejlig dag med masser af information og til at møde hverdagens helte sammen med vores mange gæster”, siger Kirsten Veje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Program

Kl. 10.00 – 17.00

Udrykning og sikkerhed

Havnbjerg Frivillige Brandværn

Danfoss’ Beredskabsafdeling

Ambulance Syd

Kl. 11.00 – kl.13.00

Sønderborg Lufthavns nye brandbil. På grund af flyvninger til og fra lufthavnen kan brandbilen kun være i Universe i tidsrummet Kl. 11.00 – 13.00.

Kl. 10.00 –kl. 17.00

Leg og læring

Børnenes Trafikskole

Røde Kors

Røgdykkerbane

Udrykningskøretøjerne kan blive kaldt ud akut og det kan give ændringer i programmet.

24. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Torsdag åbner Rema 1000 i Center Øst

24. april 2024 Erhverv

Når klokken slår otte i morgen, torsdag, går dørene op til den nye Rema 1000-butik i Center Øst og det glæder den erfarne købmand, Søren Eilersen, sig til. “Vi er ikke helt klar til at åbne endnu, men det det er tæt på. Vi har ikke fået de ferske varer hjem endnu, men torsdag morgen […]

Læs mere...