11.11 klokken 11 blev våbenstilstanden mindet

12. november 2013 Kultur

Tæt 50 pårørende og trofaste deltagere var mødt frem for at mindes de faldne i den mest  grusomme krig nogensinde, Første Verdenskrig.

Mandag var det d. 11 november og klokken 11:00 var det tidspunkt, hvor våbenstilstanden i 1918 var en realitet og danskerne havde vundet retten til en folkeafstemning om Sønderjyllands tilhørsforhold, skriver radioals.dk

Mange dansksindede sønderjyder deltog i krigen der blev kaldt Den Store Krig. Knapt 6000 af disse dansksindede sønderjyder måtte lade livet i denne krig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da tårnuret på Sct. Marie Kirke faldt i slag blev mindehøjtideligheden indledt med at to kranse blev lagt ved monumentet på kirketorvet. Kransene blev lagt af henholdsvis oberstløjtnant Mads Rahbek og seniorsergent Michael Ipsen fra Hærens Sergentskole.

Traditionen tro blev den årligt tilbagevendende mindehøjtidelighed afsluttet med sangen ”Altid Frejdig Når Du Går”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...