11.11 klokken 11 blev våbenstilstanden mindet

12. november 2013 Kultur

Tæt 50 pårørende og trofaste deltagere var mødt frem for at mindes de faldne i den mest  grusomme krig nogensinde, Første Verdenskrig.

Mandag var det d. 11 november og klokken 11:00 var det tidspunkt, hvor våbenstilstanden i 1918 var en realitet og danskerne havde vundet retten til en folkeafstemning om Sønderjyllands tilhørsforhold, skriver radioals.dk

Mange dansksindede sønderjyder deltog i krigen der blev kaldt Den Store Krig. Knapt 6000 af disse dansksindede sønderjyder måtte lade livet i denne krig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da tårnuret på Sct. Marie Kirke faldt i slag blev mindehøjtideligheden indledt med at to kranse blev lagt ved monumentet på kirketorvet. Kransene blev lagt af henholdsvis oberstløjtnant Mads Rahbek og seniorsergent Michael Ipsen fra Hærens Sergentskole.

Traditionen tro blev den årligt tilbagevendende mindehøjtidelighed afsluttet med sangen ”Altid Frejdig Når Du Går”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...