Syv indlagt med alvorlig madforgiftning på Sønderborg Sygehus

17. juni 2018 Samfund

Syv personer er søndag blevet indlagt på Sønderborg Sygehus med symptomer på den alvorlige madforgiftnings-bakterie botulismus, der i Danmark også kendes som pølseforgiftning.

Det skriver Ekstra Bladet søndag aften.

Flere er ramt i en sådan grad, at de nu observeres på intensivafdelingen og Sønderborg Sygehus har måttet indkalde ekstra personale til at håndtere det, som sygehuset over for personalet betegner som en ‘krisesituation’. Det fortæller lægefaglig direktør i Sygehus Sønderjylland, Bjarne Dahler-Eriksen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Botulisme er en ekstrem sjælden lidelse. Blot mellem nul og to tilfælde er registreret af sundhedsmyndighederne om året. Det tal er søndag mangedoblet.

Syv er nu indlagt på Sønderborg Sygehus – flere på intensivafdelingen. To er indlagt på Odense Universitets Hospital. En er kørt til sygehuset i Flensborg, mens en sidste patient var på vej på ferie, da vedkommende fik det dårligt. Patienten er indlagt på Rigshospitalet.

I alt er 11 personer indlagt med symptomer på den farlige madforgiftnings-bakterie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Styrelsen for Patientsikkerhed og Fødevarestyrelsen er orienteret og der arbejdes lige nu på at finde kilden til bakterien. Det er ifølge Bjarne Dahler-Eriksen med sikkerhed fødevarer, som er årsag til, at de 11 er blevet ramt:

” Det menes, at alle 11 har spist sammen. Vi har meget tidligt involveret embedslæge og Fødevarestyrelsen. De er i fuld gang med at undersøge det mad, som man mener, at familierne har spist,” siger han til Ekstra Bladet.

Flere af de indlagte på Sønderborg Sygehus er på intensivafdelingen her til aften:

Artiklen fortsætter under annoncen

” De er kommet ind med symptomer som kvalme og synsforstyrrelser,” forklarer Bjarne Dahler-Eriksen til Ekstra Bladet.

Der findes en modgift og derfor har Statens Serum Institut med lynets hast måttet hente forsyninger på hospitaler i Oslo og i Lübeck. Medicinen skulle være kommet frem, og patienterne er i behandling, oplyser den lægefaglige direktør.

Bjarne Dahler-Eriksen glæder sig over, at det er lykkedes at få indkaldt ekstra mandskab til Sønderborg Sygehus, så man kan håndtere den ekstraordinære situation. Sygeplejersker, som ellers havde fri, er derfor mødt op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ikke oplysninger om køn eller alder på de indlagte patienter, skriver Ekstra Bladet.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...