11. november kl.11 lagde Jørn Lehmann en krans i Frankrig

14. november 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Jørn Lehmann, Broager, skriver:

Jeg var inviteret til Braine i Frankrig for at være med til at mindes våbenhvilen den 11. november.
Haderslev Kommune har gennem mange år haft venskabsbysamarbejde med Braine, hvor der gennem mange år har ligget en lille dansk kirkegård med 79 dræbte danske soldater fra krigen 14914-18.
Efter kommunalreformen er de fire sønderjyske kommuner blevet inddraget lidt mere i samarbejdet. Dertil kommer, at Kulturministeriet og en række store fonde har givet et pænt beløb til restaurering af kirkegården, således at Prins Joachim i sommeren kunne genindvie kirkegården.20131111-DSC_887520131111-DSC_8868
Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har selv et familiemedlem, Frederik Lehmann – min fars onkel – eller min farmors bror, som blev dræbt i 1. verdenskrig i Frankrig.
Hans navn er blandt de ca. 5.300 danske sønderjyder, som blev dræbt i krigen. I alt blev over 30.000 danskere tvunget ind i krigen som tyske soldater.
Vi fandt hans navn på en af mindepladerne bag mindestenen.
Både besøg og kransenedlæggelse gjorde et meget stort indtryk – især når man tænker på, at der bag hvert kors er en skæbne og et ungt menneske på godt 20 år, som ikke fik lov til at leve længere – og ofte blev udsat for umenneskelige lidelser i skyttegravene.
20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...