11. november kl.11 lagde Jørn Lehmann en krans i Frankrig

14. november 2013 Kultur

Jørn Lehmann, Broager, skriver:

Jeg var inviteret til Braine i Frankrig for at være med til at mindes våbenhvilen den 11. november.
Haderslev Kommune har gennem mange år haft venskabsbysamarbejde med Braine, hvor der gennem mange år har ligget en lille dansk kirkegård med 79 dræbte danske soldater fra krigen 14914-18.
Efter kommunalreformen er de fire sønderjyske kommuner blevet inddraget lidt mere i samarbejdet. Dertil kommer, at Kulturministeriet og en række store fonde har givet et pænt beløb til restaurering af kirkegården, således at Prins Joachim i sommeren kunne genindvie kirkegården.20131111-DSC_887520131111-DSC_8868
Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har selv et familiemedlem, Frederik Lehmann – min fars onkel – eller min farmors bror, som blev dræbt i 1. verdenskrig i Frankrig.
Hans navn er blandt de ca. 5.300 danske sønderjyder, som blev dræbt i krigen. I alt blev over 30.000 danskere tvunget ind i krigen som tyske soldater.
Vi fandt hans navn på en af mindepladerne bag mindestenen.
Både besøg og kransenedlæggelse gjorde et meget stort indtryk – især når man tænker på, at der bag hvert kors er en skæbne og et ungt menneske på godt 20 år, som ikke fik lov til at leve længere – og ofte blev udsat for umenneskelige lidelser i skyttegravene.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...