12-årige Sofie fra Havnbjerg vandt portræt-konkurrence

3. juni 2019 Kultur

Sønderjyllands Kunstskole er super stolt af Sofie fra Havnbjerg på 12 år.

Hun vandt i sidste uge Nationalhistoriske Museums portrætkonkurrence for 10-15-årige og fik overrakt 1vinderpræmien af DR værten, Sofie Østergaard, på Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor portrættet kan ses frem til august måned, skriver Kunstskolen.

Komkurrencen Portræt Nu! havde 400 deltagere i år.

Juryen sagde følgende om det flotte vinderportrættet:

“Vi blev alle tre meget fascinerede af portrættet med det samme, og det viser tydeligt en ægte kærlighed imellem to søstre. Det, at pigen på billedet har blikretning, den vej hun har, er anderledes og givet et kig ind i en rigtig hyggelig situation, men utrolig god stemning. Man får lyst til at være en del af det. Samtidig er farvesammensætningen fantastisk”.

Sofie er trofast kursist på Sønderjyllands Kunstskoles børne- og ungdomshold og er blevet undervist af både Dorthe Saldern Meier og Iris Fridriksdottir i tegning og maleri.

Kunstskolen havde i alt ni børn med i konkurrencen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...