12 mennesker Mindfulness-stille sammen i syv timer

20. marts 2016 Nordborg

Lørdag deltog tolv mennesker i en Mindfulness stilledag på Nygård i Nørreskoven.IMG_0709

Dagen blev indledt med en kop kaffe eller te og så blev der sagt, at nu var det forbudt at snakke med hinanden resten af dagen.

“Meningen er, at I skal være stille hele dagen og prøve hele tiden at holde jer fri af tanker. Det gør i ved at fokusere på jeres åndedræt. Kommer der tankemylder og indtryk, så skal I bare bemærke de er der og vende tilbage til åndedrættet”, siger Kari Bjerke fra Mindfulnessway.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er meget specielt at være sammen med 11 mennesker – enkelte man måske kender og resten fremmede – og så ikke få snakket med en eneste af dem.

“Selvom vi ikke snakkede sammen, så gav vi på en eller anden måde hinanden en slags energi, der gjorde, det blev en rigtig dejlig dag”, siger en deltager, da det blev tilladt at sætte ord på dagen. Det var det sidste kvarter.IMG_0651

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var enighed om, at selvom man ikke taler sammen og ikke konkret forholder sig til hinanden, så sker der et eller andet mellem deltagerne.

“Vi ville jo aldrig få det samme ud af at tage alene herud. Det er anderledes, når vi bliver guidet og det at vi er i flok, det gør jo, at hver enkelt af os gør som de andre – uden at tage stilling til det”, siger en deltager.

Der blev lagt ud med en meditation, hvor der var fokus på åndedrættet.

Senere prøvede holdet Mindfulness-Yoga.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud i det blå

Efter at have spist sammen i stilhed blev det tid til at gå ud i det gode vejr. Samle indtryk og stemninger i al den natur, der omgiver Nygård. Her var opgaven at være opmærksom på både store og små ting. Måske kigge på de store træers forgrenede arme, der strækker sig mod himlen. Måske sidde på hug og se på et lille blad.IMG_0698

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har lært, det er en god idé, hvis jeg giver mig selv lov til at sidde helt stille nogle timer ind imellem. Lade mobilen være slukket og det samme med ipad’en. Det giver meget mere at mærke, hvordan jeg har det indeni end det gør hele tiden at svare på sms og følge livet på Facebook”, siger en deltager.

I de gode gamle dage, var der ikke mobiltelefoner, internet og emails og heller ikke et kulturliv, der buldrede afsted hver eneste aften. Det interessante er, om vi er blevet mere lykkelige efter at vi fik alle de muligheder og al den underholdning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Måske er bedre for os, at vi trækker os tilbage end hele tiden sætter os i scene. Giver os tid til at ånde dybt ind og mærke livet.

Det er i hvert fald tankevækkende, der er så mange, der har svært ved at sidde på en bænk i to-tre timer uden at lave andet end at sidde og være.IMG_0699

Mindfulness er et glimrende værktøj mod stress og det har dokumenteret effekt som en del af en smertebehandling. Du lærer at lade tanker, stemninger og alt andet komme – noterer dig, at det er der og giver så slip på det igen.

Det giver en fantastisk ro indeni.

Og vi skal huske, at i højhastighedssamfundet, der kommer de hurtigste først – til altings ende.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Nu kan du købe helt speciel takeaway i NUS i Jernbanegade

3. august 2021 Erhverv

Caroline Grønning Lindthardt og hendes ægtefælle, Maja Grønning Lindhardt, har i dag, tirsdag, åbnet NUS som er et takeawaysted i Jernbanegade. Her bydes der på farve- og smagsoplevelser, hvor nydelsen er det allervigtigste. “Vi er madnørder med et meget stort N og den glæde vil vi gerne dele ud her i Sønderborg, hvor vi bidrager […]

Læs mere...