15.000 påskeliljeløg skal forskønne cykelsti mellem Skovby og Lysabild

31. oktober 2017 Samfund

Borgerne i Skovby og Lysabild er glade for deres nye cykelsti, som ikke mindst har gjort skolevejen mere sikker for børn fra Skovby, men også gjort det mere cyklistvenligt bare at cykle en tur eller måske købe ind i sognets butikker, som fortrinsvis findes i Skovby.

Men oplevelsen kunne blive endnu bedre. Sådan tænkte åbenbart landsbylaugene i de to landsbyer, og derfor søgte de – med Sanne Boysen som primus motor – Sønderborg Kommune om at få blomsterløg til at sætte langs stien. Ansøgningen vakte begejstring i Teknik- og Miljøudvalget, som besluttede at bevilge penge til indkøb af blomsterløg, som nu sættes for at dukke op som et blomsterhav til foråret.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget glade for cykelstier i kommunen og for, at borgerne bruger dem for deres egen trafiksikkerheds skyld. Og selvfølgelig er det da en større oplevelse at cykle, når der er et blomsterhav at se på, så det er en rigtig god ide, de har fået”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Frode Sørensen, som derfor også glæder sig til at være med, når de første løg sættes på  fredag.

”Jeg synes, det er fantastisk, at vi har nogle landsbylaug, som er aktive og tænker kreativt i samskabelse og livskvalitet. Dermed fortæller de selv de bedste historier om, hvorfor det er dejligt at bo på landet, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sætningen af 15.000 blomsterløg foregår i et samarbejde med repræsentanter for landsbylaugene, 130 børn fra Lysabild Børneunivers og nogle maskiner og medarbejdere fra Vej&Park. Men håbet er, at rigtig mange borgere vil komme og kigge med og måske være med til at sætte blomsterløg, når den symbolske start finder sted.

Efter markeringen får hvert skolebarn en pose med seks blomsterløg med hjem, så de sammen med deres forældre kan sætte løg i haven hjemme og dermed lave en masse små filialer af cykelstiens blomsterflor.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...