1864: Den danske hær trækker mod Dybbøl og Als

7. februar 2014 Kultur

7. februar 1864:

Den danske hær nåede i går Flensborg på sit tilbagetog fra Dannevirke, men heller ikke her fik den fred. I løbet af natten rygtedes det, at stærke tyske enheder var på vej mod Flensborg, og overkommandoen beordrede derfor de udmattede danske styrker til at bryde op allerede i løbet af natten.

D. G. Monrad får dæmpet gemytterne i København.

D. G. Monrad får dæmpet gemytterne i København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske hovedstyrke er således nu på vej mod Dybbøl, Sønderborg og Als, mens en mindre del af styrken er på vej nordpå mod Kolding. Turen fra Flensborg foregår i næsten lige så hårdt vejr som sidste nat, og selvom hovedstyrken er intakt, er det en stærkt medtaget dansk hær, der nu er på vej mod Dybbøl.

Danskerne smutter videre fra Flensborg mod Dybbøl og Als. Foto: Ole Kæhler

Danskerne smutter videre fra Flensborg mod Dybbøl og Als. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbagetrækningen giver uro i København, hvor folk råber efter dronningen, da hun forlader Amalienborg men D.G. Monrad får forklaret, at kongen ikke har ansvaret for troppernes flugt.

Læs mere på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...