1864: Den danske hær trækker mod Dybbøl og Als

7. februar 2014 Kultur

7. februar 1864:

Den danske hær nåede i går Flensborg på sit tilbagetog fra Dannevirke, men heller ikke her fik den fred. I løbet af natten rygtedes det, at stærke tyske enheder var på vej mod Flensborg, og overkommandoen beordrede derfor de udmattede danske styrker til at bryde op allerede i løbet af natten.

D. G. Monrad får dæmpet gemytterne i København.

D. G. Monrad får dæmpet gemytterne i København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske hovedstyrke er således nu på vej mod Dybbøl, Sønderborg og Als, mens en mindre del af styrken er på vej nordpå mod Kolding. Turen fra Flensborg foregår i næsten lige så hårdt vejr som sidste nat, og selvom hovedstyrken er intakt, er det en stærkt medtaget dansk hær, der nu er på vej mod Dybbøl.

Danskerne smutter videre fra Flensborg mod Dybbøl og Als. Foto: Ole Kæhler

Danskerne smutter videre fra Flensborg mod Dybbøl og Als. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbagetrækningen giver uro i København, hvor folk råber efter dronningen, da hun forlader Amalienborg men D.G. Monrad får forklaret, at kongen ikke har ansvaret for troppernes flugt.

Læs mere på www.1864live.dk

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...