1864 er forklaringen på Tour de France i Sønderborg

7. januar 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag den 4. juli kommer Tour de France-feltet til Sønderborg og det skyldes blandt andre den tidligere cykelrytter Alex Pedersens indsats gennem hele syv år, at vi kommer til at opleve Touren her hos os.

“Det er en fransk familie, som er eksperter i at lave udendørs arrangementer, der ikke foregår på stadions, som ejer Tour de France og også en sportsavis. En vigtig regel i Tour de France er, at der ikke må tages entré – heller ikke på tribuner i målområdet. Alle skal have lige adgang til at opleve løbet” sagde Alex Pedersen på Nytårskuren i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Tour de France kommer til Danmark, så ventes der op mod en miilon mennesker, som ser rytterne ude på ruterne – og de offentliggøres i løbet af februar eller marts.

“Det er en fantastisk reklame for Sønderborg, fordi der sendes tv fra byen og ud til det meste af verden.2000 pressefolk rejser med Touren rundt og den er lige så kendt som OL og VM i fodbold. Det er verdens største årlige idrætsbegivenhed”, sagde Alex Pedersen.

Han fortæller videre, at Sønderborg er en del af Tour-ruten på grund af den specielle historie med 1864 og senere genforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“København er med, fordi Christian Prudhomme, Tour de France-direktøren, absolut ville have København som startby – og i stedet for Odense, H. C. Andersens by, så bliver Nyborg målby. Prudhomme mener, at det giver løbet noget, at der er mål kort efter turen over den vindfyldte bro over Storebælt”.

Gør det til en fest

Dengang der var Giroen i Herning, var der et ægtepar, som malede deres hus lyserødt.

“Og jeg synes også, at I skal gøre en hel masse i dagene op til Touren, så det bliver en folkefest”, sagde Alex Pedersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og skulle der være virksomheder, der finder på at farve taget gult og lægge deres logo på, så er de helt sikre på ikke at komme i tv. Men skriver i Vive Sønderborg, som en hilsen til Touren, så er der en chance. Og det er der også, hvis man hilser løbet på en sjov måde fra en mark ved siden af ruten”.

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...