1864: Flere end 400 går i soldaternes fodspor

19. december 2013 Kultur

Allerede 14 dage før tilmeldingsfristen udløber den 3. januar, kan turistchef Karsten Justesen konkludere, at 1864 Marchen bliver en deltagersucces. Flere end 400 vandrere har allerede tilmeldt sig den 80 kilometer lange vandring fra Dannevirke til Dybbøl, som foregår fra den 1. til den 2. februar.

– Vores succeskriterium var cirka 250 deltagere, så vi er superglade for den store interesse, siger Karsten Justesen.1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Marchen er arrangeret i anledning af 150 året for kampene i 1864, hvor en af de omdiskuterede episoder var tilbagetrækningen fra Dannevirke den 5. februar . Her rømmede danskerne den historiske fæstningsvold og marcherede til flankestillingen ved Dybbøl.

Marchen blev gennemført under vanskelige forhold og med det østrigske kavaleri i hælene.

Marchen i februar foregår i soldaternes fodspor.

Du kan tilmelde dig på www.1864dage.dk. Her kan du også læse mere om de kortere ruter, hvor det ikke er nødvendigt at tilmelde sig. Her skal man bare møde op på dagen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...