1864: Flere end 400 går i soldaternes fodspor

19. december 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Allerede 14 dage før tilmeldingsfristen udløber den 3. januar, kan turistchef Karsten Justesen konkludere, at 1864 Marchen bliver en deltagersucces. Flere end 400 vandrere har allerede tilmeldt sig den 80 kilometer lange vandring fra Dannevirke til Dybbøl, som foregår fra den 1. til den 2. februar.

– Vores succeskriterium var cirka 250 deltagere, så vi er superglade for den store interesse, siger Karsten Justesen.1864

Artiklen fortsætter under annoncen

Marchen er arrangeret i anledning af 150 året for kampene i 1864, hvor en af de omdiskuterede episoder var tilbagetrækningen fra Dannevirke den 5. februar . Her rømmede danskerne den historiske fæstningsvold og marcherede til flankestillingen ved Dybbøl.

Marchen blev gennemført under vanskelige forhold og med det østrigske kavaleri i hælene.

Marchen i februar foregår i soldaternes fodspor.

Du kan tilmelde dig på www.1864dage.dk. Her kan du også læse mere om de kortere ruter, hvor det ikke er nødvendigt at tilmelde sig. Her skal man bare møde op på dagen.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...