1864: Småtræfninger mellem mindre patruljer og forposter

24. februar 2014 Kultur

25. februar 1864:1864 b

Hoveddelen af den danske hær er placeret i Dybbølområdet. Dels i selve stillingen og dels i Sønderborg og på Als. Der har i de seneste dage været en del mindre træfninger mellem de danske forposter og fremskudte preussiske patruljer. Her står danskerne nemlig over for det preussiske 1. korps, hvis hovedopgave det er blevet at inddæmme Dybbølstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Preusserne har blandt andet indtaget Broagerland, hvor de kan opstille langtrækkende kanoner, der kan beskyde Dybbølstillingen.

De hårdeste kampe de seneste dage var ved Bøffelkobbel, hvor preusserne udførte et veludrustet angreb på danske forpoststillinger, som blev presset tilbage mod selve Dybbølstillingen.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...