1950 herrer under samme teltdug

9. juli 2018 Kultur

Mandag middag satte 1950 herrer sig til bords ved Ringriderfrokosten på Ringriderpladsen, hvor planen var, at der skulle spises, lyttes til taler, synges og drikkes lidt øl og snaps. Og herrerne klarede det hele.

Heldigvis havde Ringriderfesten bedt Leif Maibom være toastmaster – og hans opgave var at kæde de forskellige indslag i programmet sammen – og sikre, der var stille, når der blev holdt taler og der blev sunget, når der skulle synges.

“Det er sat vildthegn om teltet, så kvinder bli’r holdt væk”, siger Leif Maibom og fortæller, at der var hele fem timer, hvor der kunne drikkes øl.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En undersøgelser viser, at hver øl forkorter livet med ni minutter. Jeg har regnet lidt på det og er nået frem til, jeg døde i 1937”, siger Maibom og beder herrerne bære over med, at gæsterne fra Danske Bank blev lidt forsinkede:

“De havde lige sat en hvidvask over”.

Ros til kommunen

Leif Maibom har bemærket, at Sønderborgs strandpromenade blev ødelagt af en storm i marts.

“Andre steder laver de strandpromenader, der holder i 100 år. Men her er borgmesteren så smart, at han fik lavet en, der røg i den første storm. Det fremmer beskæftigelsen og regningen har kommunen tørret af på Cowi”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Snakken om halbyggeri på Ringriderpladsen, ser Leif Maibom også muligheder i:

“Kommunen kan jo bare rive hallen ned, når der er ringridning og så bygge den op påny. Det er der arbejdspladser i”.

Jan Rytkjær Callesen fik også ros af toastmasteren:

“Fantastisk at Jan Rytkjær Callesen er kommet, når man tænker på, han er fra DF, dagligt fravær.

Byens Helligdom

Borgmester Erik Lauritzen sagde i sin tale, at kommunens idé om en hal på Ringriderpladsen nærmest var et angreb på byens helligdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Aldrig har jeg set Jes Andersen, den pæne mand, så gal, som da han kom til møde på kommunen, hvor vi snakkede om tingene og fandt en løsning”, siger Erik Lauritzen i sin tale.

“Jeg har gennem en tid tænkt, om vi kunne presse et IKEA ind mellem galge 12 og 13, men selvom det vil skuffe mange kvinder, så har jeg lavet en plakat, der freder Ringgriderpladsen”, siger borgmesteren.

Revyen kører – uden Leif Maibom

“I år er der for første gang Sønderborg Sommer Revy uden Leif Maibom og flere var bekymrede for revyen”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det er for Leif Maibom, som det er for politikere, der stopper. Stort set ingen bemærker det”.

Erik Lauritzen havde hørt, at Søren Pape Poulsen, den konservative justitsminister også skulle tale.

“Vi har også haft en klog mand fra Konservative siddende i byrådet. Og det ser vi blandt andet på, at han nu har meldt sig ind i det rigtige parti”.

Bekymret Søren Pape

Det var en lidt bekymret Søren Pape, der gik på talerstolen.

“Det bekymrer mig, at jeg ved, Simon Emil Ammitzbøl har holdt tale her – og nu er han gået over på ‘den mørke side’ og har både kone og barn”, siger Søren Pape, som lovede ikke afsløre, hvilk 8-10 procent af frokostdeltagerne, der ikke er på ‘den mørke side’.

“Ringridningen er en tradition, det er Herrefrokosten også – og det er vigtigt, vi har traditioner, som vi kan samles om, når verden konstant forandrer sig”.

Han rundede flot af med ordene:

“Fællesskab er noget af det allervigste, som vi har – og uden det, hvad er det hele så værd”.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Rødskjorterne guider koncertgængere på plads i Alsion

18. januar 2022 Kultur

Koncertsalen i Alsion har solgt alle pladser til aftenens arrangement med Philip Faber og når det er muligt midt i en Coronatid, så skyldes det, at man bruger den såkaldte Superliga-model og deler publikum op i zoner. I Superliga-modellen må der være op til 500 personer i en zone. “Vi har delt selve salen op […]

Læs mere...